donderdag 9 juni 2016

vervolg Josephiene's reis in de belichaming met haar ingrepen

De tweede dag was een halve dag op de intensive om vervolgens te verhuizen naar de herstelkamers, waar maximaal plaats is voor vier patienten.
Haar twee zielebroers laten Josephiene niet in de steek en zijn steeds bij het hoofdeinde van het bed.  Ze blijven hier tot het laatste moment. Andere beschermers staan meer bij het hoofd, en natuurlijk wij samen als ouder in de fysieke wereld.

Josephiene herstelt wonderwel goed. Elke dag meer slangen van het sensibele lijfje gehaald.

Vandaag donderdag nog een kleine operatie waarbij de slangen uit de afvoerende borstruimte moesten worden verwijderd. Een kleine narcose maakte het mogelijk. Ik moest snel de hulptroepen inschakelen voor de bewaking daar J. weer uit haar lijf wilde reizen. Je weet namelijk dan nooit wat er voor in de plaats kan komen. En de buitensferen waren tamelijk bevuild.
J. is inmiddels allergisch geworden van elke ingreep door het personeel. Je merkt dat het lichaamsbewustzijn getraumatiseerd is door de fysieke ingrepen.  Dat kun je geestelijk niet weghalen!
Maar goed donderdagmiddag alle slangen van het lijfje en wij naar buiten met de kinderwagen. Ze kan weer zelfstandig lopen en is goed gehumeurd. Hoe is het mogelijk zou je denken na 48 uur weer op de been.

Zo’n specialistisch ziekenhuis is een doorgaand operatief ingrijpen gebeuren aan de lopende band. In de kamer is het een komen en gaan van kinderen met één of de beide ouders.  Een voorbereiding voor de operatie of in de nazorg.  Je merkt dan dat er veel aangeboren afwijkingen bij het hart kunnen voorkomen.

Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we a.s. maandag naar huis als er geen complicaties optreden.

Gezegend zij zijn die J. nabij zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten