maandag 19 september 2016

Naar buiten gaan om uit te drukken wat je van binnen bent

Pierre Teilhard de Chardin’s, een Franse paleontoloog, pater jezuïet en theoloog en mysticus  herkent twee typen mensen op deze planeet;
—homo-progressive: gericht op het toekomende, het onbekende, evolutie/schepping, die van buiten het system  naar binnen het system werken en geïnspireerd worden door hun eigen spirit, hun eigen doel/taak, de leeuwmens.
- homo bourgeoisie; gericht op behoud van het oude verleden, herhaling en werkend in het bestaande system. De schaapmensen die een herder nodig hebben.

Als ervaren ‘homo progressive’ heb ik het eerste deel van m’n leven tot midden dertiger jaren gewerkt in het homo bourgeoise systeem en later tot nu in het tweede systeem om mijn eigen levensweg te volgen. In de afgelopen dertig jaar heb ik vele mensen mogen ontmoeten en die weg gaat door. Momentaan opereer ikj vanuit Giessenburg en in Beieren in Schirnding. Twee culturen die met elkaar gemeen hebben dat ze bepaald werden door de Frankische patriarchaal christelijke  cultuur die het meer Natuurgerichte Universele pad hebben bestreden.

Wil je meer ervaren over Natuur mystiek en wat dat brengt om een ‘homo progressive’ te worden, neem contact op. 

Uitdrukkingsvormen zijn; op pad gaan met andere homo progressive mensen in je eigen omgeving en je laten inspireren. De natuur verinnerlijkt en geeft je je uniekheid terug, je eigen pad.. Wordt wakker spirits!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten