donderdag 27 oktober 2016

Het zijn gouden tijden buiten!!Vooral de esdoorn zorgt met z’n goudkleurige bladerpracht voor aanzien in deze herfst.
Goud als eindproduct van een productief bladleven. Beginnend in het voorjaar met het frisse groen en uitdijend tot groen blad dat in zomertijd al zijn beproevingen krijgt vanuit de insectenwereld en luchtsferen. Nu neemt het blad afscheid na zijn dienstbaar leven te hebben gegeven van zuurstof productie, kooldioxide opname en fijn stof  stofzuiger.  Gekomen als onschuldig groentje om vervolgens zijn dienstbare taak voor de Grote Natuur te vervullen om in de herfst in goudkleur te vallen op de aardehuid. Daar voedt het weer het bodemleven en eindigt in een bruinzwart goedje, de typische aardekleur.


We kunnen als mens een voorbeeld nemen aan deze bladgang. Dienen, aanbieden en opofferen om in veredelde vorm weer te dienen.

Goud komt in de alchemie voor als eindfase van het veredelingsproces. Ik weet nog in de begintijd van m’n waarnemingen zo’n 25 jaar geleden dat kabouter werelden immer mij hun goudvoorraad trots toonden.
Hun eindproduct van veredeling. Ook een mens kun je herkennen aan zijn gouden  (megalithische) gelijkbenige kruisen bij hoofd, hart en geslachtsdelen. Het is al goud wat zuiver klinkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten