dinsdag 4 oktober 2016

Terugblik en vooruitblik

Naturbegegnungshof en Kulturbaustelle Schirnding
in het Fichtelgebirge

                                                      nazomeren

Schirnding is duurzaam aan het doorgaan met kleine stapjes veranderingen in het langlopende bouwproject. Dit jaar is het tien jaar geleden dat de hof werd aangekocht.  De hof heeft zich ontwikkeld van een bouwplaats tot een creatieve ontmoetingsplek. De volgende stap is een volwaardige verblijfsplek voor gasten en een inspiratieoord.
Wil je de activiteiten volgen kijk dan op www.gaialogie.blogspot.de

21 Jaar Gaialogie
Een tweede mijlpaal dat het 21 jaar geleden is dat ik mede startte de eerste Gaialogie opleiding op 18 maart 1995. In die 21 jaar is veel kennis, inzicht opgebouwd over de ons omringende omgeving en de wederzijdse interactie met de levende wezens. De opleiding is nog steeds levend met de maandelijks dag ervaringstochten in het land.
Nieuwe leergang Gaialogie in oktober
In oktober wil ik weer een nieuwe eerste jaar leergang gaialogie starten. De oude opzet was twee dagen per maand in Giessenburg voor het eerste jaar.
De leergang geeft een mogelijkheid tot persoonlijke verdieping in de interactie van jouw met  de subtiele omgeving.
Het eerste jaar is een kennismaking met het werkveld en het tweede jaar een specialisatiejaar gebaseerd op persoonlijke richtingsvoorkeur.
De nieuwe opzet is een maandelijkse buiten bijeenkomst gebaseerd op de leergangsteksten met individuele begeleiding via Skype.
Heb je belangstelling om mee te doen met één leergangen,
 laat het me weten.
Open inloop middag  a.s. zaterdag 8 oktober; 13.30 – 17.00 uur

Een overzicht van de werkzaamheden van de lopende projecten
 - het  verder lemen van de wanden in de stiltekamer en de noordkamer. De leem wordt door de lokale firma Hart beschikbaar gesteld.
- voorbereiding aanbrengen nieuwe vensterluiken aan twee gevelzijden; verven luiken en ijzerwerk
- start herstel ingangspartij met oude hoofddeur
- herstel noordzijde door aanbrengen natuur stenen muur en lemen buitenwanden
- verzorging van de houtvoorraden
- verven van wanden en plafonds in twee kamers
Met speciale dank voor de familie en vrienden,  die het ons mogelijk maken en vooral de donateurs J.P. en Stephan!

Tijdelijk verblijf op de hof
Wil je verblijven in het gastenverblijf dan ben je van harte welkom. Mogelijkheden zijn er voor je tijdelijk te willen terugtrekken, contemplatie, of levens bezinning. Vraag een offerte aan.  Ook mogelijkheid van grottenverblijf en kuuroorden bezoek

Gezocht: deelgenoten
Wij zoeken deelgenoten die praktisch en/of  financieel helpen een lopend project te voltooien. En onder project verstaan we de Hof van Schirnding als woonruimte voor onze familie, als gastenverblijf en seminarruimte voor cursussen. Kortom een Lichtpunt in de omgeving.
Projecten die  momenteel lopen zijn:
A.     het maken van de meditatie/stilte kamer op de eerste verdieping naast de keuken aan de noordzijde

Oproep; werkassistentie
Ons werk wordt door een kleine groep vrijwilligers ondersteund zodat de praktische restauratie niet stopt. Praktische ondersteuning is natuurlijk nog steeds welkom.
Momentaan speciaal gezocht vrijwilligers voor het  leggen van de vloertegels  van ondermeer polygonaal platen van sollen Hofer kalksteen en voor wanden van toilet. En verder zijn er diverse buiten en binnen werkzaamheden in het onderhoud van hof en tuin en herstel van het dak van de west schuur.
Laat ons weten of je wat op je wilt nemen of een bepaalde kwaliteit hebt die je wilt inzetten.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het ons vooral weten.
En als je wilt komen laat het me weten of je dan mee wilt reizen als ik in Nederland ben. Vertrekdata; vanuit Nederland; 11 of 12 oktober.
Je kunt hier goed zelf met de trein komen, ver-bus (naar Selb) of vliegend via Praag met Transavia. 
Agenda
 - zaterdagmiddag 8 oktober:  oriëntatie leergang Gaialogie in Giessenburg
- zondag 9 oktober: gaialogische ervaringstocht Schokland; Atlantische en Iers christelijke energiepunten met hun bewustmakingen sferen
- Inspiratieve activiteiten:  het grote fundamentele “gebeuren in onze tijd” Op zondagavond 9 oktober in Amsterdam, en maandagavond 10 oktober in Giessenburg
-  oktober; start leergang Gaialogie

gevraagd
- laptop voor gastenverblijf
- cv verwarmingselementen voor enkele kamers

Dank voor je aandacht !!
Graag tot weerziens of weerhorens!!!!!!!!!!!!!!!!

Dick van den Dool & Janne, Jonathan  en Josephiene & Nadine Heintel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten