donderdag 20 mei 2021

Bezielde bomen: doe mee!


Bomen zijn overal, in bossen, langs lanen en ook in de stad. Maar wat betekenen bomen eigenlijk, wat doen ze met ons? En hoe is onze omgang met bomen? Hebben ze een ziel, kunnen ze ons bezielen?

Op uitnodiging van Stichting DE STAD en het Dordrechts Museum gaat een aantal inspirerende sprekers op deze vragen in. Op woensdag 26 mei vindt de online lezingavond plaats met Anneke van Veen als moderator.

De volgende inspirerende sprekers zijn uitgenodigd:
-
Maja Kooistra,‘bomenvrouw’diedeoerouderelatietussenmensenenbomenonderzoekt, zoals vastgelegd in haar laatste boek ‘De aarde, de hemel en de bomen’

- Lucienne van derLans,bevlogenDordtsvioolbouwerlaathethoutklinken

- Michiel Houtzagers,d irecteur-bestuurderStichting HetZuid-Hollandslandschap,zet zich in voor bescherming van natuur, landschap en erfgoed in de provincie

Hendrik Jan Groeneweg, voorzitter van stichting de stad, opent de bijeenkomst. Quirine van der Meer Mohr, conservator Dordrechts Museum, wordt over de tentoonstelling Diepgeworteld geïnterviewd door presentator Anneke van Veen, lid van de stad. Zij voert korte gesprekken met de inleiders, met wethouder Marco Stam en boomridder John Steegh.De livestream vindt u hier en start op 26 mei om 20 uur; vooraf aanmelden is niet nodig.

Vanaf 19.50 uur welkom op de livestream met live muziek van Ardie van der Knijff – cello en

Jannum Kruidhof – viool. Zij zullen ook tijdens het programma te horen zijn.

 https://www.stichtingdestad.com/wordpress/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten