dinsdag 29 november 2011

Nuchtere Erkenntnisse

"Kleine wil-ik"
De laatste tijd valt me op dat mensen die een persoonlijkheidsafhankelijkheid hebben heel dwangmatig zijn niet alleen naar zichzelf maar vooral in de omgeving. Het kan dan gaan om positieve verslavingen, zoals gebruik van speciale voeding en middelen die het systeem ogenschijnlijk ondersteunen tot de bekende negatieve verslavingen zoals roken, alcoholgebruik en materialenbehoeften.  Het maakt de omgeving onvrij en zij die daarin leven.
Een vaardigheid die alle persoonlijkheidsverslaafden nog kunnen leren is te nuchteren. Vooral in deze tijd is die flexibilisering noodzakelijk omdat we opeens in een andere omstandigheid moeten gaan leven door de gaande veranderingen.  Niet zo lang geleden maakten gangs  de binnensteden in Engeland onveilig op zoek naar  materiĆ«le  communicatie hebbedingen en onvoorstelbaar wat zo’n kleine horde voor schade kan berokkenen.
In deze zwarte tijd van het jaar een streven om de nuchteren, te onthouden om jezelf de ‘baas’ te kunnen zijn in het geval dat. Goed voor jezelf als Zelfbeheer  en vooral de omgeving, die leidt onder al onze toegestane uitingen. Doe meer met minder en eer je grote Wil-Ik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten