vrijdag 1 mei 2015

basisonderzoek kathedralen bouw


Onderstaand een tekst die ik jaren geleden opnam van een voormalige kathedralen bouwer uit Frankrijk. Het geeft inzicht in hun werkwijze en leefwereld

De piramidelijn.
“Dan wordt ons verteld dat die structuur die wij het eerst leerden kennen met de hut, dat die uit Egypte afkomstig is en dat daar niets tussen ligt; geen land, geen eiland, niets tussen ligt als versterking of steunpunt, maar dat het een directe verbinding met Egypte is. Ook niet besmet en ook de afstand: weken reizen, en zo voelbaar.
Zo’n lijn  heeft geen naam, nee! En ook niet naar herkomst als van Egypte benoemd, maar wel daarvan afkomstig; de stroomrichting komt uit Egypte. Er is geen hele druk maar afkomstig uit Egypte.
Zij hebben deze lijn niet gemaakt en die was er maar volgens hen is dat ooit gemaakt door de godenhand  en niet door mensen.

Daar zijn meerdere van deze lijnen met eigen eigenschappen. Dan krijg je dus weer dat je aan die structuur daaraan kunt koppelen . Dat je dus die energie, dat je die ook kunt gebruiken, kunt sturen, dat je kunt afleiden naar bijvoorbeeld een kerk, een klooster of een bron. Met het doel die specifieke energie, kleur, of kracht toe te voegen  en in dit geval opladende, heel veel energie, kracht en heel veel licht. Deze energie voelt en wordt eigenlijk door iedereen eensluidend beschreven  als kristalachtig, afkomstig van een kristal. Omschrijvingen als  maximaal rechtsdraaiend en maximaal licht  van kwaliteit schieten daarbij tekort. Ja, het is niet alleen licht, het is heel anders dan de zon. Als andere aanduiding hadden we dat beeld van de kristal, dat gevoel. Meer kun je niet zeggen, nou ja, dieper eigenlijk,  maar volgens ons is het een hele grote kristal.

Dat aankoppelen  leren wij hier ook. Ja, daarvoor hebben we die hut gebouwd, die afgescheiden plek, die beschermde plek om ook in voldoende rust en af gescheidenheid te kunnen waarnemen. Die hut staat op die lijn om toch beschermd te zijn  van de rest van de omgeving. Dus om die lijn eigenlijk te ervaren. Deze hut is rond  en 3/4 koepelvormig en gemaakt van hout en takken met de opening op het zuidoosten want daar komt de lijn vandaan. Zo’n koepel heeft tot voordeel dat je zo die energie maximaal kunt ervaren. Deze koepel is al bijna weer gesloten van ruimte en het voelt op den duur net alsof die ruimte die hele grote kristal is; alsof je er binnenin zit, zo sterk wordt die ervaren. En dat is ook wat de bedoeling is om dat over te brengen, dat dus dat d.m.v. structuren informatie wordt overgebracht en dat die ook waarneembaar is.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten