zaterdag 30 mei 2015

bibberstad Loket

Vrijdag waren we met onze kinderen en de Kindergarten op bezoek in het Tsjechische Loket. In het Duits heette het eerst Elleboog en dat duidt op de ligging van het stadje dat driekwart omsloten word door de rivier de Eger. Een kasteelstadje met een oude burcht in een prachtig Boheems landschap. De harde granieten rots was eerst een vrouwelijk heiligdom en bewust uitgekozen om er en voornaam slot op te bouwen met een saturnale vierkante zwarte toren. In Loket is nog een legende dat de vriendelijke zwarte draak het bak vuur voedt van de stadsvrouwen. Het is ook de stad waar Goethe wanhopig verliefd werd op een jonge deerne. Hij kon schijnbaar zijn incubis niet beheersen, aldus het commentaar van een vriend!
Maar goed het slot werd ondermeer als gevangenis gebruikt en in de kelders worden de martelingen levendig voorgesteld. Geen goed voer voor de kinderen. Vel oude monumenten zijn subtiel ongenietbaar en dienen eigenlijk gemeden te worden maar ala de mens is verslaafd aan geweldsgenot en niet aan wakker worden.
Wel kent het slot nog het mysterie van de oudst bekende meteoriet die nog voor een deel aanwezig is. Vele magiërs en zieners hebben er mee gewerkt in de alchemische tijd. Meteoroïden waren geliefd omdat het buitenaardse wezens met zich meebracht waarmede men magisch kon samenwerken. De islam is nog de enige godsdienst die een heilige meteoriet aanbidt, genaamd de Kaaba. Allerlei rituelen maken deze magiereligie krachtig door haar samenwerking met andere realiteiten. Niet bepaald prettig te noemen!
Een tweede bijzonderheid in Loket is de aanwezigheid van een godssteen; een deel van de rots. Diep in de aarde leven de witte en zwarte draken nog voort maar de echte bergkwaliteit kun je aantreffen in de omgeving.  


Na afloop bezochten we een kinderparadijs. Een speelhal met kunstspeelwerktuigen. Voer voor de donkere wezens die de levendig kinder energie als veelvraten consumeerden. En de volwassenen zaten aan de foodlijn. Niet allemaal gezond  en bewust wel te verstaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten