maandag 19 september 2011

Wat laatste Nieuws van de Hof van Schirnding in Beieren


Het is de afgelopen periode vanaf de 23ste augustus  een  mooie ‘oude-wijven zomer geweest  met practige schone nachten. Het is goed toeven op de hof. Naast werkzaamheden aan de immer aandacht vragende hof zijn er ook verschillende excursies in de mooie omgeving geweest. Zo heeft Bernt me gewezen op zeer oude landschapsfiguraties in het Fichtelgebirge, zogenaamde geogliefen, als een Oerman in het hoge Fichtelgebergte. En de aarde heeft weer gebeefd in het gebied. De laatste aardbevingenzwerm was in 2008 en onverwacht kwam weer een zwerm. Dat maakt veel zwart-subtiel afval los uit de gebouwen en bovengrond waar bepaalde natuurwezens het maar druk mee hebben.

Op het erf  van de hof zijn verschillende klussen gaande;
-       Afronding zij-opgangsmuur noordhelling en aanleg  van een waterafvoerbekken. De opgang naar de noordhelling is verbreed en van een waterafvoer  voorzien. Nu is er een zeer brede opgang met plaats voor een trap en opgang voor machine.  De grenswal  van het weiland aan de noordzijde is opgehoogd, zodat geen hellingwater meer kan afstromen.
-       Binnenerf: waterleiding verbinding boerderij met bronput aangelegd en deel stenen naar bovenhelling gebracht. Het erf bij  het waterbassin en de waterput met goede grond afgedekt en ingezaaid. Nu is het wachten op de komst van de grote kwartskristalkei van 3-4 ton die het erf gaat sieren.
-       Groentetuin boven geoogst met buren en oogstfeest op achterplaats wat tegelijk de inwijding was van de afgeronde noordmuur.
En aan het hoofdgebouw de volgende klussen:
-       slaapkamermuur een kant gevoegd door Jeroen
-       twee kozijnen westgevel schoongemaakt de granieten omranding
-       verven van vensters bovenruimt door Iris
-       aanvang staldeurrenovatie; vervangen van dorpelsteen met Andreas
Met  SPECIALE DANK aan  Jeroen, Iris, Tim, Andreas en Petra en Christine voor hun inzet.

Plannen najaar
Er zijn nog veel plannen voor de winter. Zoals het maken van de wc’s/douche, het lemen van een slaapkamer en het opbouwen van de kas en het opnieuw inrichten van de groensiertuin.
Stapvoets gaan we zo verder en we kunnen deze herfst best meer  handen gebruiken! Dus…….welkom!

Gezocht: grashandmaaimachine en/of motormaaimachine en/of bosmaaier. Dus heb je nog zoiets leggen, wat je niet meer gebruikt en nog goed is, neem kontakt op.

Volgende reismomenten
-       a.s. dinsdagmorgen 20 september  t/m vrijdagavond 30 september
-       woensdagmiddag 5 oktober t/m vrijdagavond 14 oktober
-       zondagavond 16 oktober t/m zaterdagavond 22 oktober

Wil je komen laat het me weten, dan kan ik bezien of ik je kan meenemen of dat iemand anders je meeneemt.

Wat kunnen we aanbieden op de hof van Schirnding?
De Hof van Schirnding  de vaste woonplaats  van Nadine en m’n dochter Janne . De grote woonboerderij is nog lang niet af en is deels nog een grote bouwplaats.   Gasten zijn weer van harte welkom op de Hof van Schirnding.
- om  te klussen of op andere wijze bij te dragen aan het welzijn van deze plek. Wie wil deze zomer voor wat langere tijd meerwerken?
- om te zijn op doorreis naar Tsjechië, of zuidelijker
- voor een retreat ,  personal transformation-week, of vision quest in de stille gebieden van het natuurpark
- op vakantie te zijn. Praag ligt op dagtripafstand e.a. mooie steden als Bamberg en vele kuuroorden
-  om een nieuwe woonplek te zoeken. We kunnen bemiddelen bij het vinden van een geschikte nieuwe vestigingsplek in deze mooie omgeving. In het dorp Schirnding zijn enkele interessante panden te koop voor een zeer schappelijke prijs; twee boerderijen met een besloten binnenplaats.  Voor een ware liefhebber is een boerderij te koop voor heel weinig , als  je het wilt opknappen!


Geplande activiteiten
-       vanaf  20 december het jaar uit.  Met speciale aandacht  om de ‘heilige nachten’ te  vieren.  Voor vrienden is er hier plaats om deze intieme tijd te beleven.

Graag tot weerhorens weerziens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten