maandag 24 oktober 2011

Bergen en wezens


Iemand vertelde me dat ze bij een bezoek aan de bergen in Scandinavië gezichten in rotspartijen zag. Soms een koning,  of een koning met koningin of een krijger.
Nu zit in deze persoon een Walkure die in een ander leven de heldendoden naar het walhalla bracht. Deze Walkure leefde eens in Scandinavië en in dit leven wordt dat persoonlijkheidsstuk weer wakker als het in haar oude gebied komt en ziet de andere wereld in het materiële. Wat ze ziet kan een afspiegeling zijn wat daar eens was of nog een actuele subtiele waarde zijn op die plekken; de oude belevendigde sferen die er nog huizen.
In elk geval trekt deze persoon nog steeds dolende zielen aan die van haar verlangen dat ze hen helpt om door te reizen. De dolende zielen worden door haar voorgesteld als wilde honden of wolven. Voorstellingen van mensenzielen uit de nederwerelden.

In het Fichtelgebirge in Beieren zijn over de hoofdberg,  de Schneeberg, ook nog vele verhalen dat koning Salomo en Karel de Grote daarin leven. Hoofdbergen trekken grote geesten aan die daar verbinding mee zoeken. De bergkoning trekt een andere koning aan en nog steeds! En de Walkuren heb ik eerder in het zuiden van het Fichtelgebergte mogen ontmoeten. Krachtige vrouwspersonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten