dinsdag 4 oktober 2011

Eet meer groen


Deze week is het de Vegetarische restaurantweek en 189 restaurants door het hele land beiden vegetarische maaltijden aan, waarbij het voorgerecht gratis is.
De noodzaak om minder vlees te eten heeft nu andere redenen dan voorheen. M.n. de dieronvriendelijke ‘dierproductielijn’, de inefficiënte omzettingsvorm en de invloeden op het menselijke  een aardse systeem overheersen. Nederland heeft de grootste dierdichtheid en het cultuurland wordt door de dierhouderij steeds eenzijdiger; lees verdringt soorten. Veel boeren zijn grootproducenten en missen de lijn met de vernieuwende samenleving, de natuurlijke ethos van het bestaan en liggen aan de geldvoedingslijn van de banken.
Wist u trouwens dat de gemiddelde Nederlander tijdens zijn leven 522 dieren eet: 490 kippen, 27 varkens, 3 runderen en 2,5 lammetjes.  Totaal 3200 kg vlees wordt verorberd, ofwel veertig kilo vlees per jaar (onderzoek Vegetariërsbond) Als u besluit om een dag in de wek geen vlees te eten ‘spaart ‘ dat 74 dieren. Het is goed te horen dat nog slechts 13% van de Nederlanders elke dag vlees eet.
Help mee deze planeet weer haar groene hart terug te geven en eet meer groen! Het past bij deze tijd dat jij als consument de trend zet; maak gebruik van je vrijheid en kies voor deze planeet.
Bron: www. devegetarischerestaurantweek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten