maandag 3 oktober 2011

Voorbij de platonische lichamen


Platonische lichamen zijn in de oude geomantie bekend in vijf vormen. Vijf ruimtelijke vormen die de oude bouwmeesters bestudeerden als ze een bouwwerk bouwden met een energetische werking om zo hun energetisch doel konden vormen. Gebouwen als ruimtelijke lichamen met een bepaalde beleving en uitstraling naar buiten.
In de vierde dimensie zijn er vijf vaste ruimtelijke driedimensionale vormen. Maar hoe zit het in de vijfde en volgende dimensie?  Daarover had ik vandaag een gesprek met een ge├»nteresseerde wetende,  die meende dat er in de vijfde dimensie minder geometrische vormen zijn. Ik houd het echter op meer vormen.
Een voorbeeld is een gewascirkel waar in een graangewas een afdruk komt. Een uitgedrukte indruk van een hogere dimensie die momenteel holografische vormen aanneemt. Dat komt niet doordat de indrukken anders zijn maar omdat de aardenergie, de aardematrix, aan het veranderen is een andere uitdrukking geeft in het gewas.
In ons menselijk systeem zijn ook geometrische vormen die je vooral aantreft in de haralaag, de derde laag om ons heen -van fysiek, aura, hara naar essentie. Daarin schouwend kom je zeer eigen complexe vormkracht tegen.  Niet zozeer in de gestructureerde en ongestructureerde lagen van het aura.
En de gast van vandaag is gaan wonen vlakbij een energiepunt om  zo ook de nieuwe vormkracht te gaan bestuderen. Elke tijd haar eigen energetica en vormkracht. Blijf daarom niet hangen in de oude metafysische wereldbeelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten