zaterdag 17 december 2011

Gat-gat (g)atmosfeer, pfff


Deze prachtige  planeet heeft het zwaar met al die uitlevende persoonlijkheids bewoners.  Dit weekend sta ik in een groep eens stil bij de aeromantie; de relatie van mens met het element lucht. Luchtbeïnvloeding is zo oud als de mensheid en zelfs Jezus  heeft ervaring met het fenomeen wind: “Hij [Jezus] stand op en bestrafte de wind en het water: ‘Zwijg, wees stil!’ En de wind ging liggen en het werd volkomen stil.” Marcus 4: 39 Willibrordvertaling 1995.

In de oude geomantie is luchtbeïnvloeding een veel voorkomende interactie, die niet altijd even fris was. Maar hoe is het nu? In de luchtsferen had je voorheen vaste punten van waaruit de windwezens de locale winden beheerden. ‘Jan de wind’ ons nationale held’ in de luchtsferen die de widnmolens zijn blaaswind gaf.   De lucht zat vol met positiviteit dat zelfs de goden voelden zich daarin thuis.  Hoe hoger je kwam, hoe meer opbouwende verfrissende levensenergie.  Maar is dat nog wel zo? Alles is nu anders dan voorheen en zelfs omgedraaid. Door het vliegtuiggeweld in de atmosfeer is een netwerk van sterk vervuilende vliegstromen met haar onzichtpare toevoegingen ontstaan waar nu  minder positieve wezens de dienst uitmaken en de aardwinden destructiever hebben gemaakt. Ook net in de buitensfeer van de aarde is een satalietlaag die zeer onfris is. En dan nog die vreselijke experimenten met Haarp. De aarde heeft als het ware tenminste twee lagen gekregen die een negatief filter vormen voor de vaak ook voedende kosmische stromen. Buiten is niet altijd meer voedend en vooral in landjes als deze waar zoveel leeft: 16 miljoen mensen, 8 miljoen auto’s, 7,1 miljoen stokende huizen, 15 miljoen varkens, 100 miljoen kippen en 5 miljoen koeien om maar niet te spreken van al die mee-eters als katten, honden en andere emodieren.  Wat een uitlaten en we noemen dat welvaart.  
Daarbij komt nog dat het elektromagnetisch schild rondom de aarde ook aan het veranderen is. De atmosfeer is een ‘gatmosfeer’ geworden met openingen, hinderlijke tussenbarrières e.d. Ik schaam me! ‘Shame on us’ was ook de strekking van het betoog van de bekende hoogleraar Michael Porter van Harvard Business School die donderdag een volgepakt crème de la crème businessman zaal in Amsterdam toespraak.  ‘Bad business’ door ‘bad people’  kan omgezet worden in echte materiële en sociale duurzaamheid. Tijd voor een ander kapitalisme dat meer lokaal is.
In elk geval een punt van aandacht  voor al die vliegers,  handtelefoneerders en tom-tommers om je eens  ervan bewust te zijn  dat je de voedende stromen tegenhoudt en zo mede onbewust  een zeer destructief afsluitend systeem voedt.
Net als bij de mens met zijn persoonlijkheidscult dat als een allesoverheersend filter het dagbewustzijn aanzet  en subtielere eigener opbouwende vrijermakende impulsen weerhoudt. De mens kan zich niet alleen meer door buiten bevrijden maar door vooral zijn eigen innerlijke bron. Zo is het mogelijk ook voor deze planeet dat de buitenkant waar wij als mensheid in bevinden; de aarde-water-luchtlaag,  het Mensheidsego is van deze planeet, die oneigenlijk is en verbinding met boven en onder tegenhoudt. Zo bij de mens ,zo ook binnen in onze eigen materiële buitensfeer. De goden leven al lang niet meer boven ons maar elders en velen leven in de kernen van deze prachtige planeet. Daar moet mogelijk de vernieuwing vandaan komen en niet van buiten, zoals de mens wanhopig zoekt op, boven de aarde  en in de Ruimte. Ga naar binnen en verlaat die vliegtuigen –vliegend tuig-, handi’s –niks handig-  en tomtoms –dom-dom- en gebruik weer je eigen innerlijke krachten. Go local en gebruik je eigen innerlijke krachten en ontmoet weer eens echtheid! ....Dit moet niet het mag! Gat..gat..gat nog aan toe. Vandaag maar weer eens een nieuwe fruitboom planten en m'n wilgen snoeien..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten