zaterdag 13 december 2014

De Aloude bekende secubi/incubi-val van VVD’er Hoes


Mij treft de  gaande discussie over de afgetreden  VVD burgemeester van Maastricht, Onno Hoes. Liberaal en strevend in het geheel voor een open zaak, een open vrije economie van vrije krachten.  Maar wat zijn dat dan voor subtiele krachten?
In de oude tijden gold beheersing als deugd van de vele krachten die inspelen op de aardemens. In de christenheid wat sterk aangeduid als het staan met de rechter vrouwelijke voet op de slang of de mannelijke voet op de draak. Niet  het zinnebeeld van een onderdrukking maar een beheersing, een beheer, er mee kunnen omgaan., het in de hand hebben door er niet altijd in mee te gaan met de opkomende krachts-impuls, -gedachte, -gevoel of -emotie.
De omarmde vrije markteconomie is een toonbeeld van vrije krachten waarbij de lust, de hebzucht vooral  overheerst. Lust in materie, seks, dovende middelen, andermens/ander-leven bezit e.d. Een goed voorbeeld van totaal verval is de banksector die gevangen zit in het ‘bankwezen’ of de geheime diensten.  Het  kleine ik gevangen in de greep van lustwezens.  Plato beeld dat zo mooi uit in zijn grot verhaal dat de krachten rond een vuur dansen waar de ik verslaafde mens adorerend naar kijkt naar de schaduwen op de grot muur.

Het is duidelijk dat de Maastrichtse Hoes zijn lust niet in altijd in beheer kan hebben, zoals zovelen van de liberalen, en ander politiek gespuis. Tijd voor een opwaardering van de spirituele scholing van beheer van krachten.  Van de top in velerlei sectoren moeten we het niet meer hebben en de basis dient  nu echt het heft  in eigen hand te nemen met een nieuwe beheerders verantwoordelijke planeet gedrag! Roert u vooral.
beheerste doorleefde omgang met natuur-krachten
grotere krachten

bij jezelf blijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten