maandag 1 december 2014

Inspiraties; Winter vieren en winterheling

In december zijn er weer drie inspiratieve bijeenkomsten in Amsterdam  en weer één in Giessenburg waarvoor ik je van harte uitnodig!

Voor wie is geïnteresseerd in Gaialogie en een eigentijdse ervaring, is een maandelijks programma  beschikbaar. Op deze bijeenkomsten komen aan de orde: actuele thema´s over Nieuwe en Oude Aardse subtiele fenomenen, vragen die leven, uitwisseling van inzichten en het thema van  maand. Het thema deze december maand is:   

`Winter vieren en winterheling

Het is weer wintertijd met haar aparte schoonheden als donker, koude, het naar binnengaan,  lichtgeboorte, samenzijn e.d..  Wat kunnen we nog leren van de oude tradities van het ‘Wintervieren’ in deze zeer materiele licht minnende  en vooral verwarmde tijden? Een zoektocht naar de schoonheden van koude, donker, de nacht en het eren van de eigen lichamelijkheid. Een inzicht gevende activiteit naar het individuele programma en  speciale geomantische fenomenen zoals koudwater heling, kilte laag, zwart afval laag, levensaether eters, kunstlichtvervuiling.

Een ervaring G. is een middelgrote zwaar gebouwde  Deense man van begin 40. Hij is op de hof geweest en was opmerkelijk gevoelig voor koude. Bij onderzoek bleek er een aanhechting van een familielid te zijn uit de Oekraïne die in de 2e W.O. in Auschwitz is overladen. Deze man moet de koude kilte hebben meegemaakt want bij contact wilde het graag naar het zuiden, de warmte, gelijk Gert die net uit Spanje kwam. Zijn persoonlijke koude ervaring was verbonden met een aangehecht overleden familielid, die zijn eigen zintuiglijke lichaams-ervaring in het nu beïnvloedde.

“Hippocrates was de eerste die melding maakte van de gezondheidseffecten van koud water. Hij zag het als medicijn tegen bijna elke ziekte en adviseerde gewonde soldaten koude baden te nemen of in de sneeuw te rollen. Homerus vond een warm bad iets voor vrouwen, zieken en oude mensen. Hij adviseerde een koud waterbad voor gestaalde spieren. Verder meldt de geschiedenis dat een serie koude baden de Romeinse keizer Augustus genas van een raadselachtige ziekte waartegen alle andere behandelingen niet hadden geholpen. Meer recent in de geschiedenis maakte de chirurg van Napoleon notitie van gewonde soldaten die in de winter sneller genazen dan de slachtoffers die in de zomer vielen.”

De winter moet wel koud zijn voor hen die geen warme herinneringen hebben. 
(Anoniem)

De winter sterft in de lente om in de herfst opnieuw geboren te worden.
(Marche Blumenberg)

De winter is een ets, de lente een aquarel, de zomer een olieverfschilderij en herfst is een mozaïek van al deze.
(Stanley Horowitz)

Maandagavond  Amsterdam: 8 december
      -  Ontmoetingsplaats:   Johannes Kunst, Orteliusstraat 261-3, 1056 NT Amsterdam, tel. 06-28111632, johanneskunst@hotmail.com
- Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur 

Dinsdagavond, Giessenburg:  9 december
- Ontmoetingsplaats:   Bovenkerkseweg 32, 3381 Kb Giessenburg  tel.  0184-651222. Mailadres: info@gaialogie.nl
Tijdstip:  19,45 – 22.00 uur 
-        

Woensdagmorgen Amsterdam-Zuid 10 december
Ontmoetingsplaats: Geerdinkhof 377, 1108 AB Amsterdam Zuidoost , telefoon 020 4520 70 30 .
Parkeren kan gratis in de buurt. , mailadres: carin@villasophia.org.
-       Tijdstip: 10.00 – 12.00 uur 

Graag tot weerziens op één van deze bijeenkomsten en meldt even van te voren of je komt.
Gasten zijn van harte welkom! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten