maandag 26 januari 2015

'Negatieve' luchtwezens


Droomde deze nacht dat ik met vele mannen bezig was oude structuren af te breken uit de NS tijd, zoals bunker complexen. De structuren lagen bij een rivier en een grote snelweg.  Om dit te begrijpen is zelfonderzoek nodig en daar ik zelf   geen NS verleden  heb  maar nu wel een omgeving woon waar het ‘hangt’. Als je ergens bent verwerk je mee het niet verwerkte verleden, ook wel gebieds-karma genaamd.  Dat werkt door in het persoonlijke subtiele system; zo buiten zo binnen. Ik zie het bij me als een wolk boven m’n hoofd.  In het grote landschap was de NS tijd sterk verbonden met de oude riten van bloed en bodem; het zeer lichamelijke landleven, folklore, runenriten en oude geesten van het Oerland. De nazigeest zat toen als het ware nog half in de aarde en half in de lucht. In de loop van de tijd is deze sfeergeest in de luchtsfeer opgestegen en vormde daar in het grotere gebied een soort wolkdeken. Het vergaste als het ware maar is wel een hindernis voor de intredende kosmische straling dat het blokkeert. De daarboven zwevende nazigeest is een aarde-water wezen.  Dergelijke cultuur gebonden wezens kun je niet zomaar wegtoveren, wegzenden of dergelijke. Ze dienen te worden getransformeerd omdat ze naar een zijde van de polariteit zijn geturnd. Ze kunnen de liefde voor het land weer versterken, liefde voor de natuur met haar subtiele lagen en bovenal mensen-zelfliefde en medemenselijkheid.  De negatief geworden aardegeest heeft als het ware een andere software nodig, een ander gedachtengoed.
Laatst trof ik een zelfde fenomeen aan op de boerderij waar het huiswezen zich had teruggetrokken door een opstijgende luchtgeest uit de aarde. Dat wezen had ook een denklichaam met strijd-energie uit een oudere tijd waar de huisgeest bang voor was.


Overigens was me laatst ook opgevallen dat bepaalde esoterische kringen in Zuid-Duitsland er werkelijk baad bij hebben dat gebieden negatief blijven.  Negatief in die zin dat mensen ontevreden zijn, weg willen en depressief zijn. Dit gebied met al haar grote natuurlijke schoonheid heeft in het Beierse ook een stempel; Beiers Siberië. Beambten uit München konden bij disfunctioneren naar dit gebied worden ‘gedeporteerd’. Het gebied is ook betrekkelijk koud en de nabijgelegen stad Hof wordt wel de koudste stad van Duitsland genoemd. Het specifieke microklimaat komt door de naar het oosten geopende bergketens van het Fichtelgebirge hoefijzer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten