dinsdag 24 februari 2015

naderend oorlogs gedonder in de verte


Een nieuwe fase van bedreiging vanuit de islamitische extremistisch wereld komt op het Westen aan via Afrika.
De Welt melde gisteren dat IS strijders met vluchtelingen boten naar Europa willen oversteken. Zo meldde een Libische bron op basis van een melding van smokkelaars.
Ook las ik gisteren in Kopp-Verlag  dat de –Shabaab uit  Somalia in een video heeft opgeroepen aan geloofsgenoten aanslagen te plegen op winkelcentra.  Dat naar voorbeeld van een ernstig voorval in Kenia.

Het gaat helaas sneller dan ons gedachtenscherm wil maar de dreigingen komen wel dichterbij. West-Europa kent nu drie bedreigingen richtingen; vanuit het oosten door “Russische beren” , vanuit het zuiden door islamitische demonische extremisten en van binnenuit vanuit  broedplaatsen in de grote moslim gemeenschappen in de steden.

Tommy, een Engelse twintiger die me momenteel helpt, legde ik het voor en hij weet intuïtief dat in zijn leven er weer oorlog komt.

Het is geen prettig vooruitzicht. Osho heeft eens gezegd; op aarde is het oorlog of voorbereiding tot een oorlog.
We kennen nog geen vredelievendheid in onszelf. Onze innerlijke demonen transformeren zou nu onze hoofd activiteit dienen te zijn. Het onverwerkte manifesteert zich immer in deze realiteit.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten