zondag 24 juni 2018

Sint Jans feest, gewijd aan de Plejaden en Uriël

Vandaag 24 juni  is het Sint Jansfeest, in de christelijke traditie, de dag van de ingewijde Johannes de Doper. Ook de dag van de aardsengel Uriël, één van de zes engelen beschermers en in bepaalde tradities, die links voor bij de mens werd geplaatst.*
Als je de noord richting ziet als bepalend voor de plaats in de richtingen, is het dan het noordwesten, de plaats waar de zon op dat moment het verst noordwestelijk ondergaat.

Het is nu ook een periode van de Plejaden, het Zevengesternte, die in het verleden een bepaalde stimuli, de plejadische impuls, heeft gegeven aan de menswording via één van de zeven fysieke openingen die het hoofd kent.

Het is tevens een moment om op het hoogtepunt van het zonnejaar te herdenken de zon achter de zon, Alcyone, een van de zeven sterren van de Plejaden. Bepaalde sterren hebben namelijk bepaalde voorkeurs verbindingen met elkaar, die door de ouden werden herkend.

Op een plek in het Gooi tref je de jaarlijkse Sint Jansriten nog aan vlak bij een groep van zeven ‘grafheuvels’ die georiënteerd gewijd waren en zijn aan de Plejaden.

Een mooie dag om planten te plukken en ze in je huisheiligdom te plaatsen.

*De engel Uriël werd voorheen geplaats in de richtingen, doch is nu m.i. richtingen vrij.


Met dank aan…
 .

“The Festival of St John takes place on 24 June, under the guardianship of the Archangel Uriel, who presides over summer. Christian tradition generally mentions only three Archangels: Gabriel, Raphael and Michael who preside over the three cardinal festivals – the winter solstice (Gabriel), the spring equinox (Raphael) and the autumn equinox (Michael). Why is Uriel not mentioned? Uriel is an Archangel of light, his name signifies ‘God is my light’.
At the Festival of St John, which takes place when the sun enters the constellation of Cancer, bonfires are lit at night in the countryside, for it is the celebration of fire, of the warmth that ripens the fruit and all things. During summer, everything is on fire. This is also the fire of love, of physical, sensual love, this formidable energy that simmers in the veins of all creatures. The Festival of St John must therefore remind disciples that in order to master the fire of their passions, they must learn to work with the fire of divine love to escape the fire of destructive passions.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten