woensdag 22 augustus 2018

workshop: van schijn naar Heelheid spiritualiteit in relatie tot kwaliteitsplekkenontwikkelen van  nieuwe vormen van subtiele verbondenheid tussen Aarde, Natuur, Mens en Kosmos”


Bovenkerkseweg 32, NL. 3381 KB Giessenburg, NL
Hauptstrasse 16, 95706 Schirnding, BRD
tel. 0184-651222
info@ gaialogie.nl, www.gailogie.nl
van schijn naar Heelheid
spiritualiteit in relatie tot kwaliteitsplekken


 Buitenworkshop in Bergen
op 8 september10.30 – 17.30  uur

Op basis van een zestal stellingen wil ik dieper ingaan op het fenomeen kwaliteiten plek in relatie tot religie/spiritualiteit.
In de natuur beleven we deze fenomenen in het buitengebied van Bergen.


Stelling 1: de natuurlijke subtiele centrumplekken/cultusplekken en fenomenen zijn door later aangebrachte gebouwde structuren overdekt die een bepaald gebruik hebben gehad of hebben, die de natuurlijke kwaliteiten hebben weggedrukt.

Begrippen; tijd bepaalde structuren in de materie


Stelling 2. Meestal  zijn de subtiele fenomenen vertrokken in de verticaliteit of horizontaliteit van de oude spirituele plaats.

Begrippen; ruimtelijke fenomenen in de 3D dimensionaliteit in relatie tot een natuurlijke plekfenomeen


Stelling 3. In de oude tijden was beheer en onderhoud van een cultusplaats een normale handeling, doch in deze tijd  missen de beheerders  kennis, vaardigheid en aandacht  waardoor ze subtiel vervallen.

Begrippen;  Subtiel beheer in oude geomantische tradities, nieuw beheer


                               
Boven in de midden wereld is het niet
Het is in het verborgene
Oude deuren zijn gesloten en nieuwe deuren bieden zich aan. Wie ze zoekt vindt ze


Stelling 4. Polariteiten fenomenen  en andere bepaalde energetische fenomenen blijven vaak wel door verschillend gebruik van een oude cultusplaats.

Begrippen: polariteiten, energie kwantiteiten waarde, herinneringen illusieveldStelling 5: Alle gevende fenomenen  en ontmoetingen  hebben bijlagen.

Begrippen; polariteit plus en min, bijlageStelling 6: Nieuwetijds fenomenen in de subtiliteit tref je vaak niet meer aan op de oude plekken, maar zoeken plaatsen die nog een hoge mate van natuurlijkheid hebben.Ook wordt ingegaan op de volgende fenomenen:

Subtiele fenomenen:
- begrippen zoals spirituele plek, natuurlijke plek, centrumplek krachtplek, cultusplek, heilige plek
-fenomenen zoals kracht,  heelheid en zuiverheid versus  schijn heiligheid en onzuiverheid, die ook subtiele kwaliteiten hebben en inzetbaar zijn
- vormkracht  van heelheid en heiligheid met oude en nieuwe ontkrachting
- elementale en elementaire krachten
- subtiele kwaliteiten plaatsen  in de natuur en hoe deze  te benaderen met fenomenen als  overgangszones stopplekkenOpgave; per mail; info@gaialogie.nl
Bijdrage; 150 euro en minima 75 euro

@ Dirk van den Dool, augustus 2018

Dirk van den Dool (1953),  geboren in een oud boerengeslacht, milieukundige, natuur-en lanschapsbeheerder, geomant, natuur-waarnemings-deskundige en raadgever met als intentie; mensen weer in het eigen levende contact te brengen met de subtiele Aarde-Natuur om zo ook dichter bij het-‘eigen’-Zelf te zijn. Auteur van verschillende boeken en poeet.

Begin negentiger jaren onderzocht ik met Wigholt Vleer krachtplaatsen in Vlaanderen en Nederland.  Het begrip leylijnen en leycentra (krachtplaatsen) kwam in een breder perspectief te staan. Duizenden mensen zijn sindsdien op stap gegaan al of niet met wichelroeden om de energie krachten op de vele oude inheemse heilige/kracht/spirituele punten te ervaren.
Na enige tijd ben ik me gaan specialiseren in elementaal-krachten, de natuurwezens,  en heb op kleine schaal met geïnteresseerden spirituele reizen georganiseerd naar krachtplaatsen in Zuidwest Engeland (Glastonbury), Schotland, Ierland, Frankrijk (Chartres, Pyreneeën/Katharen). In klein verband organiseerde ik ook leergangen Gaialogie; het persoonlijk zoeken naar nieuwe verbindingen tussen  de subtiele mens, de Grote Natuur en  oude en nieuwe cultuur.

Sinds 2006 woon ik deels in Beieren in een oud spiritueel gebied het Fichtelgebirge voor m’n eigen ontwikkeling en om mensen opnieuw te verbinden  met de oude bron-energie, -kwaliteiten van plekken, in het Middelgebergte met haar hoogste berg de Schneeberg.
Daar ook ervaringen opgedaan als huisman, vader van drie kinderen en bouwmeester renoveerder van een 17e eeuwse boerderij.

Al meer dan 25 jaar ga ik met mensen in Nederland op stap om de subtiele schoonheid  in het landschap te ontmoeten van dit fantastische land Nederland met haar jonge aarde, oude rivierlopen, lokale subtiele omgangsvormen en de nieuwetijds energie. Mijn uitgangspunt is steeds het zelf ervaren van de subtiliteiten en daarmede ook om dichter bij jezelf te komen.

Specialiteiten; lokaliteit, geomantie met haar sacrale bouw van religieuze bouwwerken, krachtplaatsen, energetische fenomenen en de subtiele belevendigde werelden van elementalen en elementaren, goden/godinnen etc., relatie grote Natuur en eigen spirituele ontwikkeling , subtiel waarnemen, plektransformatie.

“Ik ga naar buiten om meer binnen te komen”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten