dinsdag 23 juli 2019

Selbbach
23.07.2019
Liep vanavond in Laubbühl, in het dal van de rivier de Selb, de Selbbach ten noordoosten van de gelijknamige plaats. Een karakteristiek karakteristiek beekdal landschap met poelen, kleine velden en bossen op de hoogten van het middelgebergte.
Bij een zo’n poel heeft vorig jaar de zwarte ooievaar gebroed. Door verstoring van het milieu is het waarschijnlijk dit jaar niet teruggekomen. De poel watergeest was uit haar lichaam en kon wel wat herstel gebruiken. De ooievaar wordt aangetrokken door deze plek van wege een zwart aetherveld in de ondergrond.
Verder op tref ik een kolonie waterfeen aan, die zo’n 30 – 40 cm groot zijn. Nieuwsgierig en levendig.

Het water van de Selber beek komt van net over de grens uit de omgeving van Asch. Het water is nu schoon maar heeft ook erbarmelijke tijden gekend.
Mooi was ook de omgevingsvelden waar te nemen. Dan weer in een water aether veld en dan weer in een instroomveld met hele warme temperaturen uit de bovenlucht.

Het wilgenroosje bloeit en een uitspraak van een oud ingezetene is dat als deze plant bloeit, zoals nu, het herfst is. De maand augustus wordt hier traditioneel ook als herfstmaand bestempeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten