zondag 21 juli 2019

Voorouders en germaanse genezingstradities in omgeving Schirnding


Sabine Bachstein haar voorouders van moederszijde komen uit dit gebied. Haar grootvader die porzelijnschilder en musiker was,  woonde in Hohenberg a.d. Eger en zijn vrouw kwam uit een boerenfamilie in Tobisenreuth in Tsjechië, beter bekend als Bohemen, waar na de laatste oorlog alle Duitsers werden verdreven. Daar hun boerderij vlak bij de grens lag werden de bouwwerken verwoest.  Op de kaart tref je dan de kwalificatie aan: Wüstung.

Sabine’s ouders kenden nog een oude volksgeneeskundige Roessle met lange witte baard, die op de oude germaanse wijze mensen heelde. Door vooral gebruik te maken van de natuurelementen en de germaanse goden, zoals Wodan. 
Een voorbeeld is een vrouw die leed aan een darmafsluiting bij een geboorte die geheeld werd door ze eerst in ijswater te plaatsen en vervolgens n bed met hete stenen. Afwisselend heet en koud!
Een ander familielid heeft hij ook gered, die als kind dyfterie had.

Een ander opmerkelijk feit was dat hij vegetarier was, iets wat in die tijd, zo begin 20ste eeuw, weinig voorkwam.

Zouden er nog dergelijke Germaanse genezers werkzaam zijn vraag ik me af?
De genezer heeft zijn kinderen goed laten studeren en zijn inmiddels professoren en doktoren!

Bekend is wel dat ze veel werkten met dieren via skeletten, of schedels die opgehangen werden bij bijvoorbeeld deuren. Dieren hebben trouwens in onze westerse cultuur nog een grote helende waarde. denk aan de vele huisdieren die er zijn!

Bron: gaialogie Nieuwsbrief nr. 1, dick van den dool, januari 2005

Geen opmerkingen:

Een reactie posten