Documentary describing the life of the late Irish druid, Ben McBrady. Ben McBrady, known as Brady of the Name and Herenach of the Two Kilmores, was Aircinneac and Herenach of a pre-Druid Megalithic Order called “The Old Gaelic Order.
The Last Druid - Documentary on Ben McBrady of The Old Gaelic Order
Een interessante man Ben McBrady, Aircinneac and Herenach of "The Old Gaelic Order"
Die spreekt als laatste van een lijn van oud Ierse druïden over kwaliteiten van oude wijze spirituele mannen als telepathie, dichtkunst en zelf komend van een oude bloedlijn van dubthach maccu lugair, de hoofd druïde ten tijde van de komst van Patrick. Niet zoals de ‘factchangers’ van het Romeinse christendom ons doen suggereren in de 5e eeuw maar eerder.
Hij speekt over zijn eigen training die begon op zijn 12e en 18 jaar duurde.
En ook sprekend over schuilplekken in oude ondergrondse heiligdommen als de hemel barbaars wordt voor aards leven. Deze cataclysmen worden ook genoemd door Randall Carlson, Rudolf Steiner, William Thornhill en Michael Tsarion.
Ben memoreert ook vooral het gegeven dat de Ierse wijzen de Christus impuls als eerste omzetten en paganistisch christendom ontwikkelden voordat het Romeinse christendom voet aan de grond kreeg in Oud Europa. Dit Oer christendom zit nog in het land, de oude natuur en ook ervaarbaar in het Friese gebied, de enige nog schone streek die haar Levende roots nog niet verloren heeft.
‘Voor Keltische christenen was Rottum een leerplek, een inwijdings plek, heel bijzonder: dit was een heel zuivere plek met heel bijzondere wezens: eenhoorns, basilisken en leeuw. De eenhoorns hebben zich in de aarde teruggetrokken. De basilisken zijn verdwenen.’
Onderzoek Oktober 2019
Ik kom deze Iers christelijke missionarissen ook tegen in Fivelingo in Groningen op de oude wierden. En zelfs hier in het Fichtelgebirge leert het landschap me dat ze ook hier langskwamen voor lering en voeding. Het landschap met haar heilige punten was hun universele scholingsweg, hun leerweg.
Ik kom op dit gegeven daar we zaterdag -jan.2020- bij een bovenregionaal heiligdom zijn geweest, de Waldstein in het Fichtelgebirge. Een oer Godinneplek. Ik zag dat daar Ierse christenen langs zijn geweest op hun doorreizen. Om precies te zijn een druïde met twee leerlingen. In de christianisering geschiedenis is aan deze groep inspirators die veraf de Christusimpuls al hadden geïntegreerd niet zoveel aandacht gegeven, daar ze hun traditionele natuurmystiek integreerden met de zonnegod cultus van het vroege christendom. Daar moest het Romeinse christendom niets van hebben. Deze ‘Ierse’ wijzen trokken rond ook in het huidige Duitse gebied en deelden met hun lokale spirituele collega’s hun nieuwste inzichten en hen zo spirituele bevruchten.
De missionaris Bonifatius heeft in het Duitse veel van deze natuur christelijke gemeenschappen vernietigd ook wel paganistisch christendom genoemd, die vooral het Oer vrouwelijke eerden. De Saksen hebben hem niet voor niets in het Friese grensgebied gedood omdat hij dat ook van plan was te doen in het nog zeer Oer religieuze Friesland.
Wat een rijkdom aan spiritualiteit heeft Ierland gegeven aan West-Europa. Haar herinneringen leven nog in het land, haar heilige plekken en in de zielen van terug gekeerde mensen. Mogelijk is Ben zo iemand die nog trouw is aan de oude druïdische tradities van nabij leven met de natuur: bijen, het handwerk met hout, tuinieren, simpel leven en oude spirituele voorouder plekken bezoekt zoals Killeen Cormac, waar zijn verre voorouders begraven liggen en volgens de overlevering ook de ingewijde Jezus op zijn lange leerweg langs is geweest.
En gedenk Ierland als Oerbron die te lang geknecht is door het Romeinse Christendom via de Engelse heersers. Dat het land zijn vrijheid weer mag hervinden in deze nieuwe tijd. En dat we de Zongeest blijven eren als grootste zichtbare aanwezigheid op deze kleine maar oh zo mooie planeet.
Ja zeggen tegen het nieuwe leven is nu de opgave en oude natuurzielen kunnen de verbinding met deze schone planeet en haar vele sferen weer nieuw leven inleven. Wordt wakker oude zielen en pas het weer toe! De oude scholen zijn uitgestorven maar het zit nog in ons en in het landschap.
Overigens heeft deze ‘druïde’ naar oud gebruik zijn ervaringen weer doorgegeven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten