vrijdag 4 mei 2012

laatste nieuws Hof van Schirnding



Hoe is het nu op en rond de hof

De oude hof heeft onder zijn tijdelijke nooddak een blauwe sfeer. Met  veel inzet zijn de zoldervloeren verwijderd en liggen de geroosterde balken vrij. Op de eerste verdieping zijn alle vloeren die van hout waren weggehaald m.u.v. de goede dragende balken en zijn de ruimten boven gewelven  in het westelijk deel geschoond. Grote schoonmaak dus.  Dat wat we tot nog niet hebben aangepakt, wordt ineens noodzakelijk. Nu kan het huis opdrogen en het huis van de schrik rustig bijkomen in het mooie voorjaarsweer.
Een ervaren architect is aan het werk en onderhandelt verder met de brandverzekering en anderen over de grote wederbouw. In elk geval moet voor de winter een nieuwe kap op het huis liggen.
Het oostelijk deel kan nu ook worden opgeknapt. Eerst het trappenhuis en de wc’s zodat er weer kan worden verbleven in de bovenruimten.

Met dank aan de opruimers Andreas  en zijn medewerker en Iwan en bevriende bezoekers als Dick en Janine.

We wonen nu op een kilometer van de boerderij is een aangename flat en kijken over het hoogland heen. Van het laagste punt in het dorp naar het hoogste punt. Nadine is hoogzwanger en het zal niet lang meer duren voordat de zoon ons drieën komt vergezellen.

In de omgeving hebben we een kring mensen die we ‘Vierflussenland’ noemen naar de vier rivieren die uit dit centrale gebergte in de vier richtingen stromen. Op de dag van de Aarde, 22 april hebben we een eerste aandachtsdag gehad met de rivier de Eger.



Wat kan je eventueel voor ons doen?
Voor de opbouw is  nu veel  praktische hulp nodig, dus we hopen dat vrienden weer langs blijven komen om dit project te dragen.
Er  is een restauratiefonds voor de her- en opbouw daar de brandverzekering de opbouw niet  geheel zullen financieren.  Bijdragen kunnen gestort worden op rnr 321706161, t.n.v. Dick van den Dool, Giessenburg, onder vermelding van: “schenking noodfonds opbouw Schirnding”.
Al degenen die een bijdrage hebben gegeven voor het restauratiefonds wil ik bij deze ontzettend bedanken en als ik meer tijd heb zal ik het ook persoonlijk doen.
 Bekenden en vrienden zenden soms ook iets aandachtigs  voor de plek en/of het gebouw aan ons  Schirndinger adres: Nadine, Dick en Janne,  Hauptstrasse 16, 95706 Schirnding. Ook daarvoor grote dank.

Praktische inzet; welkom!
Wil je langs komen om mee te helpen in praktische zin laat het me weten.  In de   Pinkstervakantie en deze zomer worden speciale opbouwactiviteiten  georganiseerd Verblijf is te regelen in het gebouw, bij vrienden in de omgeving en er kan altijd nog gekampeerd worden. Heb je interesse laat het ons  weten. 
En wil je gewoon een keer meerijden laat het me ook weten. En ken je iemand met bouwervaring die een keer langs wil komen, laat het ons bovenal weten.
En laat ik tot slot niet vergeten dat hier ook heel veel moois hier in de omgeving is om te ontmoeten. Het leven is gelukkig meer dan werk en opbouw. Hum.
Tot weerhorens en dank voor het vele medeleven.

Dick van den Dool & Janne Sofia van den Dool & Nadine Heintel

Adresse: Hauptstrasse 16
95706 Schirnding
tel. 0049/09233 7756025 en mobile 0049/15153623795
Foto’s van de Hof van Schirnding met de werkzaamheden zijn te zien op  http://www.gaialogie.nl/pages/G-album.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten