donderdag 28 juni 2012

Afrikaanse elfencircels geomantisch gezien


Op de savanne in Namibië in zuidelijk Afrika vormen zich  vele kale plekken die ‘elfencirkels’ worden genoemd. Jaren later verdwijnen ze plotseling weer.
De grootste cirkels kunnen tot wel 75 jaar blijven bestaan terwijl de kleinere elfencirkels na gemiddeld 24 jaar verdwijnen, zo blijkt uit onderzoek door de bioloog Walter Tschinkel van de Florida State University.
Ze liggen in de NamibRand National Reserve in het zuidwesten van Namibië in de Namibwoestijn. In dit erg afgelegen gebied zijn vele tienduizenden cirkelvormige open plekken te vinden. Na verloop van tijd groeit rond de cirkel hoog gras zodat de kale plek nog beter is te onderscheiden van de omgeving.

Door satellietbeelden van 2004 en 2008 te vergelijken, ontdekte hij dat de cirkels vrij stabiel zijn en relatief snel volgroeid zijn. De kleinste is ongeveer 2 meter in omvang terwijl de grootsten een doorsnee van wel 12 meter kunnen bereiken. Uiteindelijk komen planten op in de kale plek waardoor een soort ‘spookcirkel’ achterblijft. De meeste cirkels blijven tussen de 30 en 60 jaar bestaan.

Vanuit de geomantie kun je een  verklaring  geven van een dergelijk fenomeen; onbegroeide plekken.  Hier is sprake van  inademingpunten door trek van blinde wellen in de ondergrond  waar water omlaag gevoerd wordt. Dat geeft een trek vanuit  een bepaalde luchtlaag in de atmosfeer. De benaming elfenplekken is in zoverre juist dat het luchtaetherplekken zijn waar orgon de aarde instroomt tot wel 700 m diepte.
Onbegroeide plekken kunnen vele oorzaken hebben, ondermeer  ook door een negatief acupunctuurpunt van electriciteit waar  zelfs bepaalde ufofenomenen kunnen optreden, zoals op de Lutteberg.  Negatieve punten kunnen ondermeer ontstaan op een kruising van geheime pijlen waardoor vegetatie niet wil groeien.

Bron: Livescience.com geplaatst in Nibura. Met dank aan m’n trouwe vriend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten