woensdag 30 december 2015

gesetteld

Terugblik en stand van zaken in november en december op de Naturbegegnungshof en Kulturbaustelle Schirnding in het Fichtelgebirge
We zijn nu echt verhuist en verwarmt!


Een mooi droge lichte en ook weer warme november maand  met wat sneeuw en wat nachtvorst; Koning winter roerde weer even kort haar staart. En vooral de vele van ver komende gasten die ons hielpen bij het bewoonbaar maken van de woonboerderij…. en december – de installatiemaand voor de cv, leek soms wel voorjaar!
November is een gedenkwaardige maand waarin we konden verhuizen op de 26ste november! Na de brand in februari 2012 en het tijdelijk verblijf bij de ouders van Nadine en het huren van een gemoedelijke boven appartement zijn we nu ingedaald in het laaggelegen Schirndingse oude dorp. Een heel avontuur om bij der start van Advent weer op de oude plek in te trekken. Pas dan merk je wat het is om in een goed huis te wonen met weer een goede nachtrust, warme voeten en meer  iets meer ‘rust in de kont’.
We zijn deels ingetrokken in het oostdeel daar de slaapzolder nog lang niet klaar is. De woonkamer werd eind van de november maand bewoonbaar en de keuken is het nieuwe tijdelijke centrum geworden. Ook de afronding van de badkamer was een welkome daad. De verwarming van de ruimten vond eerst nog plaats met houtkachels en  de heet water boiler maar in december kon de c.v. echt worden gebruikt nog net voor kerst!
We hadden weer goede internationale helpers landen die het vele praktische handwerk doen. De juiste mensen op het juiste momentum (good work Existence!!)
Er is heel wat afgeleemd, geïnstalleerd, en detailwerk verricht door onze handen. Veel dank!
Nu even rust, voor de nieuwe uitdagingen, de komende hindernissen e.d.

                    2015 Was het jaar van intrekken en settelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten