donderdag 31 augustus 2017

Dit scenario hoort niet thuis op deze mooie planeet


20 vernieuwde B61-12 bommen naar Nederland
“De eerste vernieuwde B61-12 moet in 2020 in gebruik worden genomen, en gaat alle vier bestaande verouderde versies vervangen. De kernbom kan dan veel nauwkeurig naar een doelwit worden gestuurd, en bevat een nucleaire lading wier vernietigingskracht kan worden bijgesteld om bijvoorbeeld zoveel mogelijk bijkomende schade en radioactieve fall-out te voorkomen. Het behoeft geen uitleg dat de drempel om kernwapens te gebruiken hierdoor fors wordt verlaagd.
De VS wil in totaal 180 B61-12 thermonucleaire bommen in Europa opslaan, waarvan 20 in Nederland, 20 in België, 20 in Duitsland, 50 in Turkije, en 70 in Italië. Gezien de sterk verslechterde verhoudingen tussen het Westen en Turkije is het niet uitgesloten dat de 50 voor Turkije bedoelde kernbommen elders worden ondergebracht.”
 “Sinds de jaren '60 liggen in Nederland, op de vliegbasis Volkel 20 tot 22 kernbommen opgeslagen. Deze zogenaamde B61-bommen hebben tot vier keer de kracht van de eerste atoombommen. Het is een publiek geheim dat Nederland deze tactische wapens bewaart voor de Verenigde Staten in het geval van een kernoorlog. De vliegbasis was jaren toneel van felle demonstraties tegen deze wapens. Binnenkort zullen deze bommen zelfs gemoderniseerd worden, ook die in Nederland liggen.
Hebben we deze B61-atoombommen nog nodig tegenwoordig en wordt het niet tijd om sowieso kernwapens de wereld uit te helpen? En waarom is de opslag in Nederland nog steeds omringd door geheimzinnigheid?”

Bron; http://binnenland.eenvandaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten