maandag 13 november 2017

Wat geomantische inzichten na een bezoek aan de Kapellenberg met haar doorwerkingen


Gisteren, zondag 12 november, was ik met m’n zoon op een nabijgelegen berg in het Boheemse land. De berg heet nu Kappellenberg maar zijn laat middeleeuwse naam was Schönberg, mooie berg gelegen in Bad Brambach. De  oude berg naam waarschijnlijk niet met zijn uiterlijke schoonheid te maken maar haar innerlijke kwaliteit.

Op de top staat een markante uitzichttoren, die ik wilde beklimmen om het Egerland van boven te kunnen zien. Maar bij deze toren staat vlak daarnaast een recent geplaatste grove zendmast. Dat  stoot op het eerste gezicht behoorlijk af en beïnvloedt momentaan het subtiele topgedeelte van de  berg aanzienlijk. Kon op dat moment  wel iets doen om de technopatische belasting weg te laten stromen zodat de oorspronkelijke sferen weer naar boven konden komen. Die zich hadden terug getrokken in de aarde.

Na effect bezoek
Deze nacht werden we rond 12.00 uur wakker door een huilende kleinste en een bed plassende zoon. Zij merkten een vreemde sfeer bij het huis en ik zag een reuzen zwarte gestalte aan de oostkant die uit het oosten kwam.  Op dat moment kon ik het wegsturen maar de volgende morgen ging ik het eens nader bezien daar de sfeer op de hof erdoor langer werd beïnvloed dan bij een eenmalig contact.
Een zwarte kleine reus van de berginhoud vraagt om hulp bij de bezetting van de top, waar nu een heel groot  donker wezen is ingedaald, een indringer, die verder de berg in wil en bepaalde kwaliteiten belet naar buiten te komen. Kon nu beter de techno straling laten afvloeien diep in de aarde via bepaalde stenen. Nu kan het Ene, het Universele in de berg beter haar eigenheid manifesteren en ik kan daar weer van leren.

Alles is een leermeester strategie
Geomantisch werk in het verleden was op een bepaald niveau altijd bezig met invloeden van buiten te masseren; te vluchten, te bevechten, te transformeren.
Een bepaald geomantisch niveau is de ogenschijnlijke indringer te doorgronden, te ondersteunen en het een plaats te geven in de veelheid. De zendmast met haar eigen kwaliteiten die mensen verslaven is een ware eigentijdse leermeester die niet weg hoeft zolang de boodschap nog niet is geleerd. Je kunt deze berg-pathische belasting daar brengen waar het als voeding wordt opgenomen. Zo kunnen de relatief oude en mooie sferen weer aan de oppervlakte komen en mee leren om in deze tijd niet zonder meer alleen weg te duiken.

Nieuwe door mens ingebrachte micro deeltjes
Een huidig nieuw fenomeen zijn de Nano deeltjes die je kunt voorstellen als een voetbal in vergelijking zo groot in de werkelijkheid waarin wij leven  als de aarde omvang. Ze worden in veel nieuwe technologie toegepast om de oppervlakte te dichten en nieuwe kwaliteiten toe te voegen.
Nadeel van deze kleine partikeltjes is dat ze door onze organische grenzen van weefsels en cellen kunnen dringen en daar ook schade kunnen veroorzaken. 

Nieuwe uitdagingen

De oude geomantie kende de invloeden van macro en micro materie en subtiliteit op mensen en haar systemen. Juist in deze tijd zijn de beïnvloedingen vanuit de materie door verre input, menging  en toevoeging immens geworden. Afgezonderde lokaliteit bestaat bijna niet meer.  Dat kan ons oud evolutionaire innerlijke ordeningen systeem  behoorlijk verstoren en dat is misschien ook de bedoeling.  Zie het als een nieuwe uitdaging om ons systeem nog bewuster, intelligenter te maken en de opstelling van ‘alles is een leermeester’ te hanteren i.p.v. te vluchten in de oude schulp,  in de oude reacties.  Het vreemde je niet laten bevreemden maar ervan te leren en zo mogelijk lief te hebben. Daar kunnen we in het kleine door groeien tot een meer kosmisch menswezen dat we subtiel allang zijn. Alleen ons hoofd met haar bezettingen  - talking heads menstype die zich extern laat sturen- houdt de stroom tegen, net als de berg met haar zendmastbezetting, die de top eenzijdig vulde.
…..ondanks de bergkwaliteit blijft het uitzicht fenomenaal….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten