maandag 27 mei 2019

De grootste hemel vervuiling door nieuwe satellieten voor G5 is begonnen.


De internetsatellieten van SpaceX zijn goed en wel in een baan rond de aarde terecht gekomen.Het duurde iets langer dan gedacht, maar afgelopen vrijdag was het zover: de 60 internet satellieten van project Starlink kozen het luchtruim. Het project is een initiatief van SpaceX met als doel om internationaal breedbandinternet te gaan aanbieden per satelliet. Ook in Nederland was het schouwspel te bewonderen. Want wie dit weekend omhoog keek, werd getrakteerd op een prachtig rijtje lichtgevende ‘puntjes’ die sterk afstaken tegenover de gitzwarte lucht.
De satellieten werden vanaf Cape Canaveral Air Force Station in Florida afgeschoten. En alles verliep volgens plan. Zo liet SpaceX al snel weten dat de lancering goed en wel was verlopen.
Een dag later waren de satellieten ook in Nederland te zien, die zich in een prachtig recht ‘treintje’ voortbewogen,  de overtocht van de 60 satellieten.Ook de dag erop scheerden de satellieten – weliswaar iets doffer – wederom voorbij.
De satellieten wegen zo’n 227 kilogram per stuk en zijn voorzien van hypereffecientre hall-thrusters (ionenmotoren), welke op krypton lopen. De satellieten bewegen zich nu voort op ongeveer 440 kilometer hoogte. Met hun ionstuwers zullen ze de komende tijd steeds verder stijgen naar hun uiteindelijke baan rond de aarde op 550 kilometer boven het oppervlak. SpaxeX is van plan dit jaar nog zes Starlink lanceringen te gaan uitvoeren. Het doel is dat er over ongeveer een jaar zo’n 720 satellieten in een baan rond de aarde te cirkelen.

En wie zit hier achter: Elon Musk! Goh.. Geen man om trots op te zijn.

Worden het er totaal 12.000, 36.000 want elke firma heeft zijn eigen satellieten? Als dat zo is is dat de eerste werkelijke grote technische vervuiling van onze hogere dampkring voor de mens die  werkelijk opgedrongen, overal bereik wil hebben.
Daar krijgen we nog wel de rekening van! In elk geval weiger ik persoonlijk gebruik te maken van dit luchtsysteem communicatie systeem. Is er nu niemand die het mobiel wegdoet  geen mede verantwoordelijke accepeerd voor dit nieuwe netwerk!
Nu maar afwachten wat dat doet met de natuur, de mens etc. En haar reactie.

  Bron: https://www.scientias.nl/de-60-starlink-satellieten-trekken-in-een-slinger-over-nederland-met-beelden/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten