vrijdag 13 november 2015

bedreiging?

EUROPA / De Joods-Hongaarse schrijver György Konrád (82) overleefde als door een wonder het nazisme én het communisme. Nu waarschuwt hij voor de islam als derde grote bedreiging voor Europa. ‘Europa doet zichzelf pijn.’


‘We moeten erkennen: er is geen islamitisch land met democratisch bestuur. Er is daar geen reformatie geweest van de religieuze filosofie. Er is daar geen seculiere tendens gesteund door politieke wetten. Europese waarden betekenen dat voor de wet iedereen gelijk is. En respect voor kinderen en vrouwen. Respect voor de vrijheid van het woord, vrijheid van consumptie, enzovoort. Maar het meest fundamentele verschil is dat in Europa maximaal 10 procent van de bevolking zegt: kerkautoriteiten moeten beslissen over politieke zaken. In een land als Turkije is dat percentage 85.’
Reactie:
"Ik ben ervan overtuigd dat in onze innerlijke kosmische klok ingebouwd is dat de Islam Europa niet kapot kan maken. De dreiging is dus niet werkelijk bedreigend maar een krachtig appèl om tot onszelf te komen en kordaat op te treden.
Je kunt op microniveau vertrouwen op het immuunsysteem van je lichaam maar dat wil niet zeggen dat je daarom maar onverantwoordelijk met je lichaam om kunt gaan door bijv. excessief alcoholgebruik, slaaptekort, obesitas.
Met andere woorden: je dient wel degelijk de spelregels te gehoorzamen. Zo ook op macroniveau: de islam dringt op grote schaal Europa binnen doch de vele spirituelen met hun naïeve houding van 'kom allemaal maar binnen en islamkritiek is racisme' zijn voor zichzelf op de vlucht en sjoemelen via linkse manoeuvres met de spelregels van Europa's immuniteit."

Groeten van F.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten