zaterdag 14 november 2015

wir schaffen es nicht, es passiert!

 Je kunt machthebbers beter begrijpen als je hun werkelijke verleden bestudeerd. Neem Angela Merkel in BRD die zeer tolerant is voor de massale instroom van vluchtelingen vooral van Arabische herkomst. Ik had het er pas met een vriend daarover en ze heeft een oude relatie met dat herkomstgebied. Dat maakt haar mild in het debat over de naar schatting 1.5 miljoen vluchtelingen die dit jaar worden verwacht, 2% van de totale bevolking!
 ‘Wir schaffen es’, is haar credo!  Ze moet echter ook realiseren dat de voorheen hoogstaande cultuur niet meer hoogstaand is en afgegleden is in barbarij, door wat voor oorzaken ook. Onze oude incarnaties bepalen onze positionering in deze tijd en moeten steeds aangepast worden aan de huidige tijd- en plaatsgeest. Wilders is ook te begrijpen als je zijn familiehistorie kent en zijn oude incarnaties. Wij als kiezers moeten niet meelopen met iemands onverwerkt verleden!!
Bij politici herken ik tevens dat zij meer bepaald worden door zeer grote uiterlijke krachten dan door hun  innerlijke moraal. Ze hebben helaas zichzelf verloren en zijn een speelbal van grote krachten.

Het zijn stevige tijden om wakker te worden!  De ogenschijnlijke Ander of het andere,  bestempelt als vijand van buiten, is heel dichtbij gekomen. De wereld heeft nu werkelijke een emotioneel probleem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten