zondag 8 november 2015

Vandaag een voor en tegen demonstratie dag in Schirnding

Voorbij de polariteit

Vluchtelingen maken heel wat wakker hier in het Duitse

Deze zondag vinden in Schirnding twee polariteiten haar weg. Pegida, een groep die tegen de massale instroom van vluchtelingen demonstreert en de voorstanders van de al of niet tijdelijke  en wel zeer grote instroom vanuit het zuiden. De tegenstanders zijn deels  nauw verbonden met de levende rechts radicale extreme bruin/zwarte scene in Duitsland en de anderen meer gematigde met de intellectuele groene midden stroom van acceptatie, tolerantie en vrijheid voor ook anderen.
Beide stromingen zullen zich hier verzamelen in en rondom het dorp met elk hun eigen sprekers en routering die ze lopen. Ommegang lopen is heel oud en maakt zeker wat wakker in de sferen. De Pegida beweging  gaat aan de oostzijde van het dorp een mensenketting ketting vormen om zo de grens bij Schirnding symbolisch te sluiten. De andere beweging gaat een  linksomgaande ommegang lopen in de noord westelijke kant van het dorp.
In oude culturen herkende men de waarde van ommegang lopen, wat sferen wakker maakt.

De lokale werkelijkheid van Schirnding ligt  nu als meer slapend dorp in Frankenland en was als groot gebied in de NS tijd  wel zeer nazistisch!  Het tweede subtiele gezicht van het dorp  is de met  rechts extreme vlaggen marcherende nazi’s die hun steunpunt hadden in het  centrum van het dorp, waar nu juist de tegen demonstratie zich centreert.  De subtiele sfeer laag bevindt zich als een koepel over het gebied. Het derde gezicht van het dorp is de grote Natuur, het majestueuze Oerbos met zijn hoge bomen. Een kracht die nog steeds voelbaar is en vlak onder de aarde ligt en vlak daarboven. De hoge bomen groeien bij mij op m’n grondstuk overvloedig.

Wat te doen vandaag? Ik heb momenteel negen helpers  uit Frankrijk, Engeland, Australië, Tsjechië en Duitsland, die gezamenlijk meewerken aan de in gebruik name van het bewonen door onze familie. Ik ga met ze heel bewust bomen planten en ik denk wilgen staken. De wilg is een maan boom die de sferen kan zuiveren.
De nieuwe sfeer van de aquaristijd is niet meer de polariteit  van het één of het ander uit het vissentijd maar de veelkleurigheid van de watermantijd; en..en. en,  dat meer gebaseerd is op  bewuste ontmoeting, verbinding. Het symbool is de veelkleurige vlag van de regenboog, de Incavlag.
Ik wil vandaag niet aan de ene zijde meewandelen maar in het midden blijven staan, waarnemen en van daaruit indien nodig subtiel handelen.

Wat jij kunt doen? Blijf met je midden aandacht vandaag hier met ons in dit kleine dorpje, die nu overspoelt wordt door vele mensen met elk hun onbewuste verbindingen in de polariteit.


Enige jaren geleden woonde er in het dorp een man die werkte in Zwitserland en met zijn vrouw een dochter hadden in dit exclusieve land met een grote schaduw. Zij werd behoorlijk gepest omdat ze Duitse ouders had. Uit veiligheid redenen verhuisden ze naar Schirnding en trokken in een oud huis. Wel een huis met een nazi verleden en ik herkende dat één van de twee een nazi incarnatie heeft gehad.  
Het verleden manifesteerde zich in de huidige realiteit. Wordt vooral wakker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten