zondag 22 oktober 2017

'Jan Piet is aan het hemelen’


de levenden zijn er vooral om de stervende te begeleiden op de reis naar een andere dimensie …

Deze week werd duidelijk dat m’n bijna 92 jaar oude vader aan het sterven is na een voltooid leven op de voorouderlijke Doolhof in Giessen Oudekerk.
Ik zag deze week  ‘doodsengel’ steeds dichter naar hem toegaan en vrijdag stond dit lichtwezen achter aan zijn hoofd, steeds de verbindingen met het huidige leven losmakende. Het oude agrarische beeld van de man met de zeis is een beeldspraak van het lossen van de dit leven verbindingen.

Reden om naar huis te gaan mede op dringend verzoek van de engel en het  reisproces naar een andere dimensie  te begeleiden.

Zaterdagmorgen was vaders ziel al uit het lichaam en zweefde boven zijn lijf.  In het projectieveld om hem heen verschenen zijn vader, moeder en reeds overleden zusters en broers. De tegenkrachten waren aan zijn voeteneind gecenterd.  Het ontroerde me het ontvangstcomité van de overleden ouderfamilie te ervaren dat in deze vroeg 18e eeuwse familie  hof is grootgebracht.  Iets wat wel bekend is uit de literatuur maar het is ook de infobubbel om/in de persoonlijkheid van de stervenspersoon heen die wakker wordt, waar je je hele leven lang in hebt geïnvesteerd  en nu je daarvan moet bevrijden. Wij hebben zo het idee dat de ziel opstijgt maar dat is maar één van de vele richtingen in de derde dimensie en vooral bepaald door geloof gedachten.

Vanuit m’n oude weten projecteerde ik een aetherbol rondom hem heen om hem te beschermen tegen externe indringers en om makkelijker los te kunnen laten op een oppervlakkiger niveau.

In de avond kwam een groter wezen de tegenkrachten wat op de plek zetten  en de ziel ging nu naar onderen. Zondagmorgen was de ziel al in de bovenaarde  en trekt het verder de aarde in.

In het proces van loslaten zie je dus eerst dat de persoonlijkheid zich weert met haar oppervlakkig geloof om vervolgens te komen in een diepere zielslaag dat het geloof heeft van richting de aarde in te gaan. Ons diepere wezen is gelukkig richting/ruimte loos en komt in het non duale terecht, voorbij de derde dimensie.

We hebben besloten het sterfproces thuis te laten plaatsvinden op de plek waar hij geboren is dat hij opgebaard gaat worden in de oude voorkamer.
Droevig en vreugdevol tegelijk van een veehouder die hier geboren is, opgegroeid, getrouwd, geleefd en genoten, en blij was na zijn 65ste geen boer meer te zijn om nog meer dan 35 jaar  te leven in het ouder worden met zijn vrouw

Nu kunnen nastaanden nog afscheid van hem nemen en dat roert hem en ons zeer.  En vader heeft nog even tijd nodig om uit zijn persoonlijkheid gevangenis te komen, zijn diepere programma’s om weer te kunnen opgaan in het voorbije.

Ik schrijf hierover om aan te geven dat de stervenden in hun eigen omgeving als ze dat willen meten kunnen sterven, zonder medicijnen als het kan en de nabestaanden op hun persoonlijke wijze afscheid kunnen nemen van een dierbare met al zijn ervaren eigenschappen!

In middeleeuwse tijden was het in bepaalde christelijke geloofs richtingen gebruikelijk om de doden te begraven op aethervrije plekken; kruisingen van zwarte banen waar materie mummificatie optreedt om zo de ziel geen kans te geven terug te keren in het lichaam.  De materie blijft dan wel met haar informatie velden maar de persoon zelf is niet meer verbonden met deze materie en kan bevrijdt verder reizen.Wordt vervolgd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten