maandag 16 oktober 2017

Nederwereld; de leefwereld van de mier en de Aardmens


Enkele wetenschappelijke en interessante feiten over mieren, de soort die leeft in de nederwereld en zijn voeding haalt in de bovenwereld:

- De mieren bouwen ongelooflijk complexe strukturen in de nederwereld

- De geschatte biomassa van mieren is vier maal zo groot als dat van mensen!

- naar schatting  is 25 procent van een kolonie in de bovenwereld aan het werk en 75% zit onder de grond waarvan 25 procent die in het nest zelf werken en 50% niet werkende mieren.

De werkenden zoals de koningin die eitjes legt, de mannen mieren en de werksters; verkenners, patrouilleerders, constructie medewerkers die ondergronds werken en de verzorgers en opruimers in het nest.

Maar ondergronds zitten vooral de stilzittende schijnbaar werkloze  mieren- de helft van de kolonie-  die inzetbaar zijn bij verstoring of regenschade,  of ingezet worden als veel voedsel wordt gevonden  of ze zijn zelf voedselopslag.
bron: Tim Möhlmann MSc. (Wageningen Universiteit).

De branden in California tonen aan dat mensen die leven in de middenwereld vluchten in de midden wereld maar veel beter een niet brandbare ruimte kunnen ingaan buiten hun huis in de aarde. De aarde als veilige toevluchts oord. In midden Europa zijn heel veel lokaties bekend dat onder of bij oude woningenplekken gangen stelsels  -Erdstallen- zijn met hele kleine doorgangen.
De oude mens had zijn eigen vluchtsysteem in de aarde, ook deels zijn religieus bewustzijn dat de aarde daar juist leeft.  

Bezit zelf ook zo’n laat middeleeuwse groterdstal/ annex kelder. Wie helpt mee het op te knappen?


een leermeester van me zei eens; als het in onze middenwereld niet meer leefbaar wordt  voor ons als mens, moeten we verhuizen naar de nederwereld en kunnen we om daar te overleven, heel veel leren van de mieren als overlevers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten