donderdag 2 februari 2012

Negatief vuur van je zonnedak


In Duitsland zijn op een miljoen daken zonnecellen aangebracht.  Maar zonnecellen op het dak hebben ook nadelen:
-       Bij brand kan de brandweer overdag niet blussen, daar de spuitgasten elektrische schokken kunnen krijgen van schadelijk formaat. Tot wel 1000 volt sterke gelijkstroomschokken terwijl 120 volt nog toelaatbaar is.  Gevaarlijker voor deze reddende mensen zijn de amperages  waar de gevarengrens al ligt bij 300 milliampère bij gelijkstroom. Dergelijke stromen stromen al in gekoppelde modules bij zonsopkomst!
-       De brandweer blust hier  alleen ’s nachts als de modules geen energie opwekken. En hier in Duitsland hebben verzekeringsmaatschappijen al zich ingedekt bij brand van een huis met een solaranlage. Hoe is dat in Nederland?
-        
-       Het plaatsen van zonnepanelen op dak trekt ongewenste kosmische straling aan en kan een kankerpunt onder het dak vormen. Zonnepanelen kunnen het huis tot een kankerhuis maken als dat punt valt in de slaapkamer.!
-        
-       Het is een van de nieuwe punten bij een huisonderzoek om te bezien de nadelige gevolgen van zonnepanelen, warmwaterpanelen (linksdraaiend water), cv.-negativiteit (dood-water)en vooral computeromgevingen 


alles heeft een voor- en een nadeel
herken beide en werk met beiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten