woensdag 1 februari 2012

Wees eens anders actief jongere!


In de media spreekt men alleen over percentage als het gaat om jongeren, zoals in dit persbericht van vandaag; “In de eurozone is momenteel 10,4 procent van alle mensen werkloos. Sinds 1998 was dat percentage niet zo hoog. Het aantal jongeren dat geen baan heeft is zelfs “onacceptabel” groot: maar liefst 21,3 procent van de mensen onder de 25 heeft geen baan, blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.
Vooral in Zuid-Europa is de werkloosheid tot schrikbarende hoogte gestegen. Spanje voert de lijst aan met een algemene werkloosheid van 22,9 procent en een jeugdwerkloosheid van zelfs 48,7 procent. Griekenland, Ierland, Portugal, Slowakije en Estland volgen. Al deze landen kennen een werkloosheid hoger dan het gemiddelde van de eurolanden.
Opvallend is ook de zeer hoge jeugdwerkloosheid in Frankrijk (23,8 procent) en Italië (31 procent). Bij onze zuiderburen werkt 20,7 procent van de jongeren tot 25 niet.
Oostenrijk en Nederland doen het van alle landen in de eurozone het best. In Nederland is 4,9 procent van alle mensen werkloos (4,1 procent in Oostenrijk). Onder jongeren tot 25 jaar heeft in Nederland 8,6 procent van de mensen geen werk (8,2 procent in Oostenrijk).”(bron NRC)

De jongeren zijn tot nog toe opgeleid in het oude materialistische systeem met zijn beeldvormingen. Door het afsterven van dit irreële systeem verdwijnen ook de beeldbanen in de illusionaire werelden. De toekomst heeft geen denkers meer nodig maar praktische doeners die op kleine schaal in de eigen omgeving weer opbouwen. Weg met de ver-weg illusionaire groteske, wereldvreemde uitbuitingsbanen. Als je jong bent, begin wat praktisch op kleine  en locale  duurzame schaal en laat het grootse los en laat je vooral niet in met datgene wat onderwereld is; drugshandel, uitbuiting en wereldvervuiling. Nu krijg je een kans die je geen tweede keer kunt krijgen!. Op naar een andere toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten