zondag 13 januari 2013

'T IS maar


Volgens Deepak Chopra kan iedere uitdaging in het aardse leven op drie niveaus verwerkt worden.
1.   Het eerste niveau noemt hij het Vernauwd Bewustzijn; een niveau vol problemen. Dit is een bewustzijnsniveau waarbij angst, verwarring en strijd centraal staan. Hier kan frustratie en teleurstelling  zich snel meester van je maken.
Een laag met veel gemor ‘gedoe, kaka of shit. Ik benoem dat de hel , het woud der verzoekingen op aarde, de onderwereld, de vermaterialiseerde wereld van de keuze, afleidingen en verval in aanpassingen, begrensdheid, polariteit en keuzedwang. 
2.   Op het tweede niveau, het Verruimd Bewustzijn, een niveau met een beetje problemen, zijn hindernissen makkelijker te nemen en beginnen oplossingen te verschijnen. Een breder perspectief dient zich aan.   Ik benoem dat de tussenlaag, de middenwereld, waarin de dynamiek is omgaan met veranderingen. 
3.   Niveau drie noemt Deepak het Zuiver Bewustzijn.  Hier zijn geen problemen, is geen strijd en is er geen weerstand. Ik benoem dat de hemel op aarde, de bovenwereld, de fundamentele verandering  aangaan en een leven op  de werkelijke aarde met mogelijkheden in vrijheid, keuzebewustzijn en meestromen en steeds aanleidingen
4.   Het vierde niveau benoem ik  het inter-dimensionale bewustzijn; de werelden voorbij materie, ruimte en tijd. De werelden van ontmoetingen, uitdagingen, opgaven, inwijdingen.
In de aardse menselijke werkelijkheid komt alleen het eerste niveau heel veel voor en in bepaalde menselijke kringen niveau twee. Niveau drie en vier is Alom aanwezig in het omgevende, in de Natuur.
Cruciaal inzicht van Chopra is dat het niveau van het probleem niet het niveau van de oplossing is.. Daarvoor moet je een laag dieper gaan in je bewustzijn, naar je 'ware zelf', de plek waar helderheid en wijsheid is. Chopra laat zien hoe je daar komt. Door de oplossingen van het ware zelf naar boven te halen, kun je hindernissen omvormen tot mogelijkheden.. Hij geeft in feite aan wat altijd al bekend was; ga naar binnen!
  

"Goede huwelijken zijn niet goed omdat partners perfect zijn, 
maar omdat ze goed zijn in het omgaan met teleurstellingen."

De roos die in jouw tuin groeit en op een dag een mooie bloem zal voortbrengen, denkt niet: "welke obstakels moet ik overwinnen voordat ik tot bloei kan komen?" Ze groeit gewoon door en accepteert het goede en het kwade simpelweg wanneer het zich aandient, in de zekerheid dat op een dag de bloem zal ontluiken.
Deepak Chopra  ‘Spirituele oplossingen, antwoorden op levensvragen’. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten