zaterdag 12 november 2016

terugblik october Schirnding

Naturbegegnungshof en Kulturbaustelle Schirnding in het Fichtelgebirge
Terugblik en vooruitblik
                                                  
  'voorwinteren'

Schirnding is duurzaam aan het doorgaan met kleine stapjes veranderingen in het langlopende bouwproject. Dit jaar is het tien jaar geleden dat de hof werd aangekocht.  De hof heeft zich ontwikkeld van een bouwplaats tot een creatieve ontmoetingsplek. De volgende stap is een volwaardige verblijfsplek voor gasten en een inspiratieoord.
Wil je de activiteiten volgen kijk dan op www.gaialogie.blogspot.de (deze blog)
 21 Jaar Gaialogie
Een tweede mijlpaal dat het 21 jaar geleden is dat ik mede startte de eerste Gaialogie opleiding op 18 maart 1995. In die 21 jaar is veel kennis, inzicht opgebouwd over de ons omringende omgeving en de wederzijdse interactie met de levende wezens. De opleiding is nog steeds levend met de maandelijks dag ervaringstochten in het land.
Nieuwe leergang Gaialogie in maart 2017
In oktober is weer een eerste jaar leergang gaialogie gestart De oude opzet was twee dagen per maand in Giessenburg voor het eerste jaar.
De leergang geeft een mogelijkheid tot persoonlijke verdieping in de interactie van jouw met  de subtiele omgeving.
Het eerste jaar is een kennismaking met het werkveld en het tweede jaar een specialisatiejaar gebaseerd op persoonlijke richtingsvoorkeur.
De nieuwe opzet is een maandelijkse buiten bijeenkomst gebaseerd op de leergangsteksten met individuele begeleiding via Skype.
Heb je belangstelling om mee te doen met een  leergang in 2017; start in maart
 laat het me weten dan kan ik je uitnodigen voor een informatie bijeenkomst maandagavond 21 november. Je kunt altijd meegaan met een ervaringstocht. A.s. zaterdag is er één naar Wieringen.


Een overzicht van de werkzaamheden van de lopende projecten
 - het  verder lemen van de wanden en schoorstenen in gastenkamers. De leem wordt door de lokale firma Hart beschikbaar gesteld.
- afronding 17e eeuwse ‘wc’ in noordkamer
- aanbrengen verwarming elementen in de nieuwe dakstoel die gebruikt wordt als slaapverblijf voor de kinderen
- aanbrengen nieuwe vensterluiken aan zuidgevel
- aanbrengen van natuurstenen mozaïek van lokale stenen op de fundamenten aan de noordzijde en afronding natuurstenen muur.
- veelkleurig verven van de lemen vakwerkwanden in de gang met kalk
Met speciale dank voor de familie en vrienden, die het ons mogelijk maken en vooral de donateurs !

Tijdelijk verblijf op de hof
Wil je verblijven in het gastenverblijf dan ben je van harte welkom. Mogelijkheden zijn er voor je tijdelijk te willen terugtrekken, contemplatie, of levens bezinning. Vraag een offerte aan.  Ook mogelijkheid van grottenverblijf en kuuroorden bezoek.

Gezocht: deelgenoten
Wij zoeken deelgenoten die praktisch en/of  financieel helpen een lopend project te voltooien. En onder project verstaan we de Hof van Schirnding als woonruimte voor onze familie, als gastenverblijf en seminarruimte voor cursussen. Kortom een Lichtpunt in de omgeving.

Oproep; werkassistentie
Ons werk wordt door een kleine groep vrijwilligers ondersteund zodat de praktische restauratie niet stopt. Praktische ondersteuning is natuurlijk nog steeds welkom.
Momentaan speciaal gezocht vrijwilligers voor het  leggen van de vloertegels  van ondermeer polygonaal platen van sollen Hofer kalksteen en voor wanden van toilet. En verder zijn er diverse buiten en binnen werkzaamheden in het onderhoud van hof en tuin en herstel van het dak van de west schuur.
Laat ons weten of je wat op je wilt nemen of een bepaalde kwaliteit hebt die je wilt inzetten.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het ons vooral weten.
En als je wilt komen laat het me weten of je dan mee wilt reizen als ik in Nederland ben. Vertrekdata; vanuit Nederland;  22 of 23 november en als je retour wilt rond 9 december.
Je kunt hier goed zelf met de trein komen, ver-bus (naar Selb) of vliegend via Praag met Transavia.
Agenda
 - zaterdag 19 november:  Wieringen, een gaialogische Ontmoeting met een oude streek
- maandagavond 21 november; open avond gaialogie leergang en andere vragen/inspiraties  Toegang: vrijwillige bijdrage

gevraagd
- laptop voor gastenverblijf
- cv verwarmingselementen voor enkele kamers
- kleding voor de kinderen (Janne; 5 en Jonathan: 4 jaar

Dank voor je aandacht !!
Graag tot weerziens of weerhorens!!!!!!!!!!!!!!!!


Dick van den Dool & Janne, Jonathan  en Josephiene & Nadine Heintel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten