woensdag 1 maart 2017

Blowing in the US WIND


Trumps speech in de US Congres laat een nieuw soort visionair leider zien. Een opruimleider die wij hier in het Westen niet meer kennen. Hij die een nieuwe richting aangeeft en dat met verve.  Wel een leider in een verdeeld land die zijn verhaal steeds beter weet te brengen, ook al ben je het er niet mee eens. En die verdeeldheid zag je ook in de banken; de vele respectabele republikeinse mannen aan de linkerkant van de president en de democraten aan z’n rechterzijde, met veel vrouwen grotendeels in het wit gekleed . Deze gingen aan het eind ook eerder weg. Een verdeeld land met een nieuwe koers elite die eerst aan zichzelf denkt; our Land first. Nu hebben ze dat de laatste decennia steeds gedaan elders en de wereld leeggezogen en het eigen volk verwaarloosd. Maar de taal is nu duidelijker.

Hoe zou zo iets uitpakken in ons kleine landje; Nederland met een inspirerende leider die de individualisten samensmeed? Dat patriottisme is ons vreemd maar zou best passen in tijden van slapte.  Geen eeuwig geouwehoer maar richting; de schouders eronder.
In elk geval is me goed duidelijk; er waait een andere oud/nieuwe wind uit het Nieuwe Westen, dat ook het Oude Westen zal opfrissen.  Kritiek is makkelijk maar de nieuwe feiten erkennen en oplossen vereist een snelle aanpak.  Wordt wakker en toon moed.
Een rede waar overigens meer dan 50 miljoen mensen naar het gekeken!

En hoe zat het met de subtiliteit in het Capitool; geen subtiele elementen en één en al bezetting. Het blijft een  natie die geregeerd wordt door buitenaardsen en andere machten met een nieuwe zetbaas.  Pmurt. Alles is anders dan je denkt en wordt voorgesteld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten