zondag 5 maart 2017

vooruitblik gaialogie

   
Naturbegegnungshof en Kulturbaustelle Schirnding
in het Fichtelgebirge
  vooruitblik
                                         Voorjaren vangt aan
Schirnding is duurzaam aan het doorgaan met kleine stapjes veranderingen in het langlopende bouw en creativiteitten project.  De hof heeft zich ontwikkeld van een bouwplaats tot een creatieve ontmoetingsplek. De volgende stap is een volwaardige verblijfsplek voor gasten en een inspiratieoord. In de winterperiode met koude en sneeuw is het ingetogen hier leven en staan de bouwactiviteiten op een laag pitje. De laatste week zijn we weer wakker geworden en hebben we het voorjaar begroet. Het nieuwe jaar naar buiten begint!
Studie thema’s van de afgelopen tijd die te lezen zijn op de weblog waren;

Wil je de Gaialogie activiteiten volgen kijk dan op http://gaialogie.blogspot.de

Nieuwe leergang Gaialogie in september met accent op watergeomantie
In september start weer een eerste jaar leergang gaialogie.
De leergang geeft een mogelijkheid tot persoonlijke verdieping in de interactie van jouw met  de subtiele natuur omgeving.
Het eerste jaar is een kennismaking met het werkveld en het tweede jaar een specialisatiejaar .
De nieuwe opzet is een maandelijkse bijeenkomst gebaseerd op de leergangsteksten met individuele begeleiding via Skype en een week in Schirnding.

Heb je belangstelling om mee te doen met een leergang in 2017; start in september
 laat het me weten dan kan ik je uitnodigen voor een informatie bijeenkomst Je kunt altijd meegaan met een ervaringstocht.

Tijdelijk verblijf op de hof
Wil je verblijven in het gastenverblijf dan ben je van harte welkom. Mogelijkheden zijn er voor je tijdelijk te willen terugtrekken, contemplatie, of levens bezinning. Vraag een offerte aan.  Ook mogelijkheid van grottenverblijf en kuuroorden bezoek  pelgrimage in het hoge Fichtelgebirge.

Gezocht: deelgenoten
Wij zoeken deelgenoten die praktisch en/of  financieel helpen een lopend project te voltooien. En onder project verstaan we de Hof van Schirnding als woonruimte voor onze familie, als gastenverblijf en seminarruimte voor cursussen. Kortom een Lichtpunt in de omgeving.

Oproep; werkassistentie
Ons werk wordt door een kleine groep vrijwilligers ondersteund zodat de praktische restauratie niet stopt. Praktische ondersteuning is natuurlijk nog steeds welkom.
Laat ons weten of je wat op je wilt nemen of een bepaalde kwaliteit hebt die je wilt inzetten. Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het ons vooral weten.
En als je wilt komen laat het me weten of je dan mee wilt reizen als ik in Nederland ben. Vertrekdata; vanuit Nederland;  15 maart  
Je kunt hier goed zelf met de trein komen, ver-bus (naar Selb) of vliegend via Praag met Transavia.

Pasen en Pinksteren workshops in Schirnding; innerlijke Aarde bewustzijn “ en “innerlijke Vuur bewustzijn”
Voor geïnteresseerden wil ik in de Paasweek een workshop geven over “innerlijke Aarde bewustzijn “geven en in de Pinksterweek; “innerlijke Vuur bewustzijn” organiseren. Heb je belangstelling, laat het me weten!


Innerlijke Aarde Ontmoetingen door ondermeer
-  ontmoetingen met uiterlijke geologische kwaliteitsplekken
- Grot- ervaringen
- diepere aspecten van ‘Aarden’, incarneren
- fysieke aarde ontmoetingen in voeding en heling
- onverwerkte tijdruimte ervaringen verwerken
- subtiele aardewezens
-  
Aankomst; 15 april. Workshop 16 t/m 22 april (7 dagen). Vertrek 23 aprilInnerlijke Vuur Ontmoetingen door  ondermeer
- ontmoetingen met  uiterlijke aarde-Vuurkwaliteiten plekken
- 12 aarde-vuur kwaliteiten en menselijk vuurkwaliteiten
- oude vulkanen bezoeken en zwavelbronnen
- werking van aardevuur-drinkwater
- onverwerkte tijd-ruimte ervaringen verwerken
- goed  Houtvuur maken en verschillende warmtebronnen ervaren
- werkingen van subtiele vuurwezens op eigen systeem

Aankomst; 3 juni. Workshop 4 t/m 9 juni (6 dagen). Vertrek 10 of 11 juni


Beide workshops  vinden plaats in het geologisch rijkste gebied van Europa. Verblijf  op de Naturerlebnishof in Schirnding

Al sinds 1990 bezoek  ik met mensen krachtplaatsen in binnen- en buitenland. Als voormalig landschapsbeheerder ken ik de waarde van oude landschappen en natuurgebieden. Nieuw was voor mij om te lezen dat “verering natuur helpt’.  Een interessant initiatief is  het internationaal natuurbeschermingsprogramma Sacred Sites Initiative. Vaak gaat het om oude plekken met heilige aspecten die door bewaarders in stand kan worden gehouden.

Wie wil  er meewerken aan een uitwisselend netwerk opbouwen van plekbeheerders in Nederland en Duitsland met het accent niet alleen op duurzaam fysiek beheer van de natuur diversiteit doch vooral het beheer van de subtiele diversiteit.

En schrijf me om je ervaringen te delen.


Activiteiten in Nederland

- Thema 2017: Friese (water)geomantie; excursie a.s. zaterdag
De Friese cultuur is een typisch eigen cultuurfase van dit stukje Nederland in het noorden. Het kende ook een geheel eigen (water)geomantie van samenwerking met het water in de stedenbouw en met de waterwezens, de kosmische interactie van woonplekken met aarde-uitstroompunten en  de relaties met vogels, m.n.  de zwaan. De Friese bouwmeesters hadden hun totaal eigen bouwmethoden wat deels nog te herkennen is in de Friese kerken en boerderijen. De liefde voor de elementen water en lucht en het wonen op aarde-vuurplekken als terpen. Ook specifieke menselijke eigenschappen als individualisme, oude religiositeit/spiritualiteit  en plaats trouwheid.

Een verder onderzoek naar de Friese elf steden als voorbereiding van een te schrijven boek.  Mogelijk in het kader van het thema in 2018 waarbij Leeuwarden culturele hoofdstad is in Europa. Wie heeft zin mee op stap te gaan bij dit onderzoek en daar aan mee te werken?

* 
A.s. zaterdag  11 maart Gaialogische excursie naar  Hindeloopen; Friese geomantie (10.30 -22.30 uur); sterrepunt  verbinding steenbok op vrouwelijk krachtpunt en hert archetype.    
*  Inspiratieve bijeenkomsten op a.s. maandag en dinsdag
Maandagavond 13 maart in Amsterdam  (19.00 -21.30 uur) en op dinsdagavond  14 maart in Amsterdam (19.45-22.00 uur) Zie onder meer info

- Inspiratieve bijeenkomsten in Amsterdam en Giessenburg
Daar is tijd voor vragen, uitwisselingen, eventueel thema’s en ervaringen betreffende spirituele en subtiele onderwerpen, stilte en een korte buiten ervaring met eventueel een kampvuur. Een mooie gelegenheid als je eens wilt ‘proeven’ voor bijvoorbeeld  deelname aan de leergang gaialogie, ervaringstochten dan wel spirituele reizen naar m’n tweede woonplek het Fichtelgebirge in Beieren.

Sub thema:  Jezelf objectiveren
Als ik wat waarneem is wat neem ik dan waar in m’n waarneming? Is het werkelijk een stukje absolute externe werkelijkheid of gewoon een illusie, een projectie/expectation-driven perception’,  een schaduw van iets? Druk ik wat van mezelf of dat van een ander naar buiten of vertelt het iets over de werkelijkheid?
De ander kan ook zijn de groep waarin je wat hebt geleerd, je opleiding die je waarneming richtte, standaardiseerde. En hoe dan met al die gidsen die wat inbrengen? Ook zij hebben een beperking! En zelfonderzoek  avond.

gevraagd
- oude laptop voor gastenverblijf
-  fietsen voor de kinderen; Jonathan 5 jaar en Janne zes jaar
-  kinderslaapzakken voor 3, 5 en 6 jaar

Dank voor je aandacht !!
Graag tot weerziens of weerhorens!!!!!!!!!!!!!!!!

Dick van den Dool & Janne, Jonathan  en Josephiene & Nadine Heintel


Agenda
 - 8 april: gaialogische ervaringstocht Friesland
- Workshop 16 t/m 22 april; Innerlijke Aarde Ontmoetingen
- 13 mei: gaialogische ervaringstocht Friesland
- Workshop 4 t/m 9 juni; Innerlijke Vuur Ontmoetingen
- 10 juni: gaialogische ervaringstocht Friesland
- 8 juli: gaialogische ervaringstocht Friesland


  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten