zaterdag 25 maart 2017

Vandaag 25 maart: Lichten wereldwijd een uur uit voor Earth Hour
Voor de jaarlijkse actie Earth Hour van het Wereldnatuurfonds (WNF) doen miljoenen mensen over de hele wereld deze zaterdag om 20.30 uur een uur lang alle lichten uit. Ook veel prominente gebouwen en attracties doen mee.

Bedoeling van de actie is om te laten zien dat burgers, bedrijven en gemeenten zich zorgen maken over de toekomst van de planeet. 
Dit jaar start Earth Hour bij de eilandstaten in de Stille Zuidzee. Vervolgens trekt vierentwintig uur lang een 'donkere golf' door de verschillende tijdzones, totdat de actie weer eindigt bij het beginpunt.
Volgens de natuurorganisatie doen wereldwijd bezienswaardigheden in 172 landen mee met de actie, zoals de Akropolis in Athene, Times Square in New York en de Big Ben in Londen. 
In Nederland nemen onder andere de Martinitoren in Groningen, de Domtoren in Utrecht en de Nieuwe Kerk in Amsterdam deel. Het landelijke 'switch off'-moment vindt voor de tweede keer plaats in het Vredespaleis in Den Haag

Gedurende één uur (van 20.30-21.30 uur)

Door mee te doen met Earth Hour laat je zien dat je de aarde belangrijk vindt. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Het begint bij onszelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten