donderdag 15 februari 2018

surrounded by poison in a nice country

West Nederland kent door Pernis/Rijnmond en Moerdijk een rijk en geconcentreerd lozingsgebied van extreme gevaarlijke petrochemische stoffen. Zonder dat velen weten ademt Nederland dagelijks deze vluchtige chemicali├źn in en het vervuilt ons mooie grondwatersysteemGaialogische kijk
In mijn vak verwoorden we het zo; uit deze gebieden komen ‘zwarte pijlen’ die leven dodend zijn. En er zijn gif wezens, giftige draken, die het mooie menselijke subtiele lichaamssysteem ziek maken. De rivieren hebben aan de oevers subtiele gifbanen -meest 2 -3 banen evenwijdig aan de stroom  met soms driedubbel gif, waar het subtiel gif wegstroomt naar de almaar ontvangende zee. Kun je begrijpen dat de zeewezens aardsboos zijn om deze onverantwoordelijkheid en wind en vloed als reactie inzetten?   

En het gif trekt ook de aarde in en vormt met een waterader een gif baan. Een linksdraaiende gif baan dat geopathologies het aetherveld veranderd boven de aarde en er een vuil-manifestatiepunt ontstaat. Het onderaardse water loopt ondergronds en via osmose gaat het water omhoog en dampt bovengronds uit. 

Zelf had ik in Giessenburg last van de gifbelt op de noord langs de Giessen waar in de zestiger jaren ongehinderd afval werd gedumpt. De osmotische damp kwam via de westenwind op/in het huis. Daar heb ik last van gehad en ben gevoelig voor benzeen geworden.  Werkte in op m’n zenuwbanen in de choline esterase verbindingen. Het was een gezonde weg om dit om te vormen, doch de gevoeligheid blijft.

Alchemisten konden/kunnen wat slecht was omvormen in iets positiefs. Gif is ook voeding en dat kan ook door de aarde worden opgenomen op de juiste plaats. 
Maar eerst moet het in ons bewustzijn komen  wat voor een giftig systeem we toestaan om ons heen.

Oliewinning is helaas geen duurzaam ketenproces en kent vele fasen waarin het de grondrechten van de grote Natuur overtreed. Productie, transport, omzetting en gebruik zijn zeer schadelijk voor deze prachtige planeet. 
Door brandstof te tanken worden de gebruikers ook belast met oplosmiddelen en kan ondermeer benzeenvergiftiging optreden. Een kwaal die ik nu in mezelf aan het bestrijden ben.
Daarom is het raadzaam bij het tanken van brandstof zelf uit de wind te staan om de niet in de oplosmiddelenwolk van het station te komen.

Chemische bedrijven zijn onderdeel van het explosiesysteem dat we hebben, inclusief de vuurmotoren.  Het wordt tijd dat de elite groen licht geeft aan veel schonere transport en productiesystemen dan we tot nu toe kennen.

In elk geval blijven ze hun streken houden, lees onderstaand artikel over DuPont !! Deze hardlijners verdienen hard aangepakt te worden.
Nota van 80.000 euro mag van Chemours de prullenbak in
Een rekening voor het prikken van 681 Sliedrechters mag wat de Dordtse fabriek Chemours betreft de prullenbak in. De fabriek zal niet betalen, omdat Sliedrecht van tevoren niet over de prikken heeft overlegd. Dat is gisteren bekend geworden.

Het gemeentebestuur van Sliedrecht houdt zijn poot stijf en wil dat Chemours over de brug komt en 80.000 euro overmaakt. ,,Wij vinden dat ze moeten betalen’’, aldus Sliedrecht.

Die gemeente gaf 681 inwoners een gratis prik om te weten hoeveel C8 er in hun bloed zit. Dat stofje werd decennialang door DuPont (het latere Chemours) gebruikt en de emissie kwam via de fabriekspijpen over Sliedrecht.

,,De vervuiler hoort te betalen’’, zegt wethouder Hanny Visser (PROSliedrecht) . ,,Sliedrecht is alleen maar slachtoffer. We hebben geen vergunning verleend. We kunnen niet handhaven en de fabriek staat niet op ons grondgebied. Maar onze mensen hebben de C8 in hun bloed. Chemours hoort zijn verantwoordelijkheid te nemen.’’

Zonder overleg
Chemours voert aan dat de bloedprikken zijn uitgevoerd zonder overleg. Ook valt Chemours volgens het bedrijf niks te verwijten: ,,Chemours is ervan overtuigd dat DuPont met C8 gepaste maatregelen heeft genomen om de veiligheid en gezondheid van de werknemers en de gemeenschap te waarborgen.’’

Wethouder Hanny Visser zegt dat de gemeente zo nodig naar de rechter stapt om het geld vergoed te krijgen.

Meer lezen? Bekijk hier het dossier DuPont/Chemours.
Bron; https://www.ad.nl/dordrecht/nota-van-80-000-euro-mag-van-chemours-de-prullenbak-in~a0fe5af3/


Het is juist dat onze ex minister van buitenlandse zaken is afgetreden door hooghartigheid. Een vazal van de oliemaatschappij Shell en ondanks zijn incarnatieve ridder verleden en mogelijk stadhouder verleden heeft hij nu weer een dure les moeten leren. A(E)deldom dient veredelt te worden ook door negatieve ervaringen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten