maandag 24 december 2018

Weg met de schijn heiligheid


Het is triest gesteld met het subtiele welzijn van christelijke plaatsen. Zag vandaag een reportage over christelijke kloosters en het eerste dat me opviel was de totale afwezigheid van het goddelijke; ‘het open terrein van de grote geest’. Tenminste niet in de gebouwen. Soms is het nog  wel in de omgeving waar te nemen maar de oude gebouwen zijn bezet door heel wat anders en vaak het tegendeel van heiligheid; schijnheiligheid.
De voorgangers hebben ook weinig subtiele heiligheid in hun aura en zijn meer bezet door omgekeerde machtstekens. Triest en driest.

Het wordt weer eens tijd op te komen voor het streven naar zuiverheid i.p.v. (schijn)heiligheid. Wil je dat overigens graag ontmoeten,  dan raad ik af om naar krachtplekken, heiligdommen  te gaan maar gewoon; de vrije Natuur.

En wat die oude cultus gebouwen betreft. Interessant als cultuurhistorie maar geen plekken meer om nieuwetijds religie en spiritualiteit uit te oefenen. Als   geïncarneerde kerk- en kathedraalbouwer herken ik niets meer van de oersferen die we destijds neer zetten. Oorzaak; slecht  tot geen energetisch beheer en een grote naïviteit van de leer-/voorgangers.  Geloof is een zaak geworden van het hoofd i.p.v. een bewogen hart. Dat was toen zo en is ook nu zo.


Het beste spirituele gebouw is ons lichaam en de Natuur. Collectieve gebouwen zijn daar niet meer voor nodig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten