donderdag 6 december 2018

‘Sire het volk mort, nee ze revolteert’

Het worden moeilijke tijden voor de politieke en financiële elite daar het volk mort of zoals een Duitse CDU politicus deze week zei; ‘die Hutte brennt’.

Mensen kunnen eenvoudig weg niet meer leven van alle lasten die op het pad komen. Elk jaar stijgen de vaste laten en blijft er steeds minder vrij te besteden over en dat om  de bovenbouw met hun burelen grotendeels te voeden. Als minimale mini verdiener kan ik er over meepraten doch ik klaag niet, maar herken wel dat anderen de ervaren uitbuiting niet meer pikken.
Eenvoudig weg heeft de elite de band al lang losgelaten met de onder elite en dat gaat zich nu wreken. Het wordt een heel heel heet weekend van de gele hesjes, die vele juiste uitgangspunten hebben en maar afwachten hoe het afloopt. De geest is al lang uit de fles en vernieuwing gaat helaas altijd via vernietiging daar de elite eenvoudig weg niet wil horen!

Ik herinner me nog de heftige tijden tijdens de aanvang van de Franse revolutie toen de adel en de Rk kerk voor de bijl gingen.


Dus elite wordt ook eens wakker, denk mee, en deel je verworvenheden die echt niet alleen van jouw zijn. Je veiligheid is echt in gevaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten