dinsdag 11 december 2018

Grrrr em brrr

Ik heb bezoek van een Italiaanse man, 32 jaar en op reis in de wereld, voor wat? In elk geval een niet afgeronde universitaire opleiding psychologie en wilde eigenlijk met hout werken. Oftewel timmerman worden. Maar ja als je geboren wordt in een middenklas milieu moet je hogerop het hoofd in.
En dat is te zien aan hem dat hij met z’n handen nog niet goed kan werken. De handi is altijd bij hem om te contacten  met daar en daar.
Het is triest dat ouders hun eigen projecties uitdrukken in hun kinderen en een maatschappij die een beeld voorhoudt hoe het zou moeten i.p.v. te luisteren wat iemand werkelijk wil en ze spirituele principes bij te brengen wat leven werkelijk is.

In Frankrijk wil de elite de mensen weer met aalmoezen rustig maken, maar dat maakt de relatie met de omliggende natuur er niet beter om, eerder nog slechter.  Want die relatie is zo grondig verstoord dat reacties gaande zijn en heftig.
En het is zo makkelijk en zo krachtig om weer naar die persoonlijkheid te gaan, die conditionering van anderen en in de waan te blijven dat dat nu leven is.

Gelukkig zijn de ontmoetingen met vrienden die enig besef hebben in wat voor realiteit we leven.. We gingen naar buiten en ontmoeten een witte weide, een oude rituele plek. Een grote lichtgevende steen zit in de ondergrond en is verbonden met het sterrenbeeld Aquarius. Daar leeft een Phoenix die wil opstijgen uit de as en een  ziel, die wil incarneren maar wel het juiste moment zoekt.  Als je het wilt zien slipt het weg, want het wil nog anoniem zijn. Mogelijk een verlichte meester daar die in deze verwarrende tijden werkelijk nodig zijn om de verslavingsdruk te spiegelen dat het daar niet om gaat. Dat seksualiteit nu leidt tot meer en meer verlaagd bewustzijn terwijl het oorspronkelijk bedoeld was om ontwikkeling, een meer bewustzijn te laten incarneren.

En m’n gast, hij heeft nu de keus om zijn handi in te leveren en te leren hoe je simpel een houtkachel gaande houdt, een slaapkamer zuiver beheerd en wat makkelijke werkzaam-Heden te doen met je aandacht in het hier en nu.
Zijn plan samen met zijn broer een ijscotent te runnen. Weer een zoethouder, brr.

En die plek in de Natuur wil ik meer bezoeken want dat maakt het leven werkelijk Lichter.

You have not children for your own destiny or societies destiny
They have already a plan in them which was chosen by a much more intelligent source
Look for that


Geen opmerkingen:

Een reactie posten