zondag 8 september 2019

Aarde-energie vanuit verschillende denkbeelden waargenomen


Binnen de geomantie ken je verschillende opvattingen hoe je aarde-energieën kunt karakteriseren
-       De ‘historie-mensen’, het rationele rechtlijnige mannelijke. Ze houden van lijnen en geloven dat de aardekrachten zich aan het aardoppervlak in rechte aardelijnen manifesteren en stromen. Vele banen zijn herkend en vastgelegd in de denkmodellen van generaties energetici die in het herinneringsveld van de aardehuid zijn vastgelegd.

-       De ‘herstoristen’, het irrationele vrouwelijke, die meer houden van het organische, het stromende als water en geen rechte lijnen kennen. Ze spreken meer van plekken, punten, soms chaotische vormen, velden, stromingen.

-       De ‘mythoristen’ die de diepere gronden herkennen en fenomenen aan het oppervlakte verbinden met subtielere wezensvormen in de aarde zelf. De aardehuid is dan een manifestatie van een innerlijk proces, een innerlijke wezen. En uiterlijk herkend in de Moedergodin, geogliefen, landschappen als lichamen, gelaagde aarde.

Voorbij het wezenlijke is het diepere Oer dat zich uitdrukt in kristallijne vormen. De Oer scheppende vormen in de aarde die spreekt van isocaethers etc.

Herken die schoonhuid aan het oppervlak en verbaas je wat voor scheppende kracht daarachter zit.

Een ervaring
Vandaag de aarde-uitstraling eens beter bestudeerd met leergangers gaialogie en vooral gelet op de waarnemingen in het gebied van herstory en mythory.
In herstory tref je aan dat je de aarde-uitstraling subtiel voelt, hoort, haar Licht ziet en de herkomst van de beweging herkend en haar uitstromingsgolven op het aardoppervlak ziet.  De kleurrijke golven vormen vanzelf stromingsbanen die de impulsen vanuit de aarde verder geleiden naar bijvoorbeeld weer een instroompunt.
Begrijpelijk dat de historisten ze getemd hebben in vaste banen om ze te beheren en te beheersen voor materiële doeleinden, zoals versterking van bouwwerken, vestingen en steden.
Mooi zijn de zinderende golven van de hitte van de aarde, het aardevuur die je zelfs kunt ruiken.
Gebruiksvormen van dit aardmagnetisme, deze aardehitte is helend en kan je laven, je kunt het afleiden en begeleiden naar punten die het nodig hebben, zoals een gebouw om het meer geborgenheid, veiligheid en kracht te geven. De middeleeuwse geomant was een meester om met deze krachten te spelen.
Uitgangspunt blijft nu wel om de stroom niet te beperken, weg te sturen, zoals velen doceren en hun navolgers, maar om je te passen in die stromen door bijvoorbeeld muren op de stroombanen te zetten waardoor ze krachtiger worden.
Het is mooi om te zien hoe oude bomen deze aardekrachten vanzelf aantrekken en ze gebruiken, net als dat zo was op oude cultusplekken.
We herkenden in het veld hier aarde uitstroom punten met hun velden en wegstromingen, plekken met veel aardmagnetisme en soms hele diepe uitstroompunten. Opmerkelijk dat juist daar de goede energie door de koeien wordt opgezocht om te verblijven! Ook bezoeken we punten die door traumata afgesloten zijn, veroorzaakt door mensen of de grote natuur. 
En wat heel opmerkelijke punten zijn waar de aarde-uitstroom niet boven de aarde uitkomt maar onder het oppervlak blijft die je daar wel kunt ervaren. Het doet me denken aan de Ierse verhalen van druïden die met hun staf water uit de aarde laten stromen. Contact doet hetzelfde met de aardekracht.
Om de mythorie te beleven is er ook een godinnenplaats waar een honderden meters hoge godin in de aarde huist, die de aarde-energie absorbeert.  Op haar staande stroomt ze door je heen en dat werkt helend.
Kortom nog veel te ontdekken op deze boeiende subtiele planeet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten