zaterdag 23 juli 2016

Tegen handeling naar het 'midden'Duitsland is weer eens opgeschrikt door een  massa moord in München. Men noemt het amok en geen terreurdaad omdat het niet ideologisch is gericht, waarbij 10 doden zijn getroffen en 27 gewonden. Allen jong en drie uit een familie! En dat in een stad met niet zo’n best verleden.

De achttien jaar jonge Duits Iraniër Ali  David Sonboly was naar men zegt niet IS daad gericht maar nam het voorbeeld van de Zweedse massa moordenaar Brevik.  Precies vijf jaar naar zijn daad doet deze ‘ingeburgerde ‘jongeman zijn bloeddaad.
Een Duitse minister zei vandaag dat hier sprake is van een jongeman die ‘ik-zwakte’ kent en geen juist sociaal controlerend netwerk. De moordenaar is mogelijk psychisch labiel en behept met amok woede en houdt van schiet spelletjes.
Ik noem het een negatief water-vuur type die aangestuurd was door grote destructieve krachten. Politiek heeft hij geen band met IS maar wel energetisch  als een veld rond zijn hoofd dat verbonden is met het te sterke  Arabische haatwereld-veld.
Het is achterblijvers taak om alert te zijn, en bij de minste woede die opkomt te stoppen het te uiten en te lossen. Woede in ons voedt dit netwerk en gevoeligen uiten het in de materie, de daad. Zij zijn de bliksemafleiders van een oververhit emotioneel veld! En daar zijn helaas genoeg jongeren die als uitlaatkanaal kunnen fungeren.

Degenen die al die gewelddadige films maken, schietspelletjes op internet plaatsen, dienen zich eens af te vragen wat zij voeden en wat ze in deze wereld neerzetten. Allemaal herhaling.

In de subtiliteit is het zo dat fenomenen ergens op aarde in ons subtiele 3 D veld zich manifesteren en willen uitdrukken.  Niets ontgaat ons! Zelfonderzoek helpt wel degelijk om de tegenkrachten te ontmaskeren en te neutraliseren. Het is Al van het Ene.
En we kunnen in onze omgeving labiele mensen ondersteunen met positieve aandacht om zo het midden te vinden. Werk genoeg voor elk in ons midden, de middenweg!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten