maandag 11 juli 2016

Terugblik en vooruitblik

 Naturbegegnungshof en Kulturbaustelle Schirnding in het Fichtelgebirge

                                                      zomeren

Juni was een spanningsvolle maand met de goed verlopen operatie van onze dochter Josephiene. Ook een maand van rustige voortgang van het grote project Schirnding. En verdieping in geomantische fenomenen, zoals het Oer vrouwelijke bergheiligdom in het nabij gelegen Arzberg en fenomenen als zegenen en strijdplekken herstel uit het verlede
Hartoperatie Josephiene
Onze jongste tweejarige dochter Josephiene is zeer goed hersteld  na de geslaagde hart operatie   Ze is levendiger als voorheen! Met dank voor de vele ondersteuning van deskundige vrienden om dit proces tot nu toe te begeleiden.
 21 Jaar Gaialogie
Dit jaar is het 21 jaar geleden dat ik mede startte de eerste Gaialogie opleiding op 18 maart 1995. In die 21 jaar is veel kennis, inzicht opgebouwd over de ons omringende omgeving en de wederzijdse interactie met de levende wezens. De opleiding is nog steeds levend met de maandelijks dag ervaringstochten in het land.
Nieuwe leergang Gaialogie in september
In september wil ik weer een nieuwe eerste jaar leergang gaialogie starten. De oude opzet was twee dagen per maand in Giessenburg voor het eerste jaar.
De leergang geeft een mogelijkheid tot persoonlijke verdieping in de interactie van jouw met  de subtiele omgeving.
Het eerste jaar is een kennismaking met het werkveld en het tweede jaar een specialisatiejaar gebaseerd op persoonlijke richtingsvoorkeur.

Een tweede mogelijkheid en nieuwe opzet is een maandelijkse buiten bijeenkomst gebaseerd op de leergangsteksten met individuele begeleiding via Skype.

Heb je belangstelling om mee te doen met één van de twee leergangen,
 laat het me weten.

Gezocht nieuwe locaties inspiratieve bijeenkomsten in Nederland
Sinds heel lang heb ik inspiratieve activiteiten in Amsterdam en Giessenburg. Amsterdam is voorgekomen uit de bijeenkomsten in de kerk van Abcoude.  Het zijn kleine ontmoetingsgroepen met steeds wisselende onderwerpen op menselijk spiritueel of Gaialogisch terrein.

Wil je een dergelijke groep in je eigen omgeving vormen op een avond of overdag laat het me weten.

Thema week over de dynamiek van levende draken in het Fichtelgebirge
Deze zomer organiseer ik hier in het Fichtelgebirge een thema week over de dynamiek van levende draken in het Fichtelgebirge; 3 t/m 11 september. Wil je meer weten, laat het me weten   
 Een overzicht van de werkzaamheden van de lopende projekten
 - het  verder lemen van de wanden in de stiltekamer en het vrij leggen van de oude bakovenwand.  De leem wordt door de lokale firma Hart beschikbaar gesteld.
-  aanbrengen van houten trap naar vliering bereik
 - aanbrengen van lampen in de kamers. 
- aanvang herstel gebruik grote bergkelder in de holle weg

Met speciale dank  voor de familie  en de lokale  en internationale vrijwilligers die het ons mogelijk maken.

Tijdelijk verblijf op de hof
Wil je deze zomer verblijven in het gastenverblijf dan ben je van harte welkom. Mogelijkheden zijn er voor je tijdelijk te willen terugtrekken, contemplatie, of levens bezinning. Vraag een offerte aan.  Ook mogelijkheid van grottenverblijf en kuuroorden bezoek

Gezocht: deelgenoten
Wij zoeken deelgenoten die helpen ons project te voltooien. En onder project verstaan we de Hof van Schirnding als woonruimte voor onze familie, als gastenverblijf en seminarruimte voor cursussen. Kortom een Lichtpunt in de omgeving.

Projecten die  momenteel lopen zijn:
A.     het maken van de meditatie/stilte kamer op de eerste verdieping naast de keuken aan de noordzijde

Oproep; werkassistentie
Ons werk wordt door een kleine groep vrijwilligers ondersteund zodat de praktische restauratie niet stopt. Praktische ondersteuning is natuurlijk nog steeds welkom.
Momentaan speciaal gezocht vrijwilligers voor het  leggen van de vloertegels  van ondermeer polygonaal platen van sollen Hofer kalksteen en voor wanden van toilet. En verder zijn er diverse buiten en binnen werkzaamheden in het onderhoud van hof en tuin en herstel van het dak van de west schuur.
Laat ons weten of je wat op je wilt nemen of een bepaalde kwaliteit hebt die je wilt inzetten.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het ons vooral weten.
En als je wilt komen laat het me weten of je dan mee wilt reizen als ik in Nederland ben. Vertrekdata; 19 of 20 juli vanuit Nederland.
In augustus 12e naar Nederland en 17e naar Fichtelgebirge
Je kunt hier goed zelf met de trein komen, ver-bus (naar Selb) of vliegend via Praag met Transavia. 

Agenda
- 16 juli: Gaialogische ervaringstocht naar ‘Het oude ‘eigen aard-ige eiland’ Urk
- 17 juli Gaialogische ervaringstocht ‘Geomantische Essenties rond kasteel Waardenburg
- Inspiratieve activiteiten: Wat is de zin van geomantisch onderzoek als persoonlijke ontwikkelingsweg. Op zondagavond 17 juli  Amsterdam, en maandagavond 18 juli in Giessenburg
- 3 t/m 11 september. Themaweek in Schirnding: de dynamiek van levende draken in het Fichtelgebirge
- Gaialogische ervaring tochten op 13 en 14 augustus
- September; start leergang Gaialogie

Dank voor je aandacht !!
Graag tot weerziens of weerhorens!!!!!!!!!!!!!!!!

Dick van den Dool & Janne. Jonathan  en Josephiene & Nadine Heintel

Het Oer-oude-vrouwelijke bergheiligdom Arzberg; Maria Magdalena plaats, priesteressen plek met de drie aspecten; wit, rood en zwart. . Een oeroude Godinnen plek op een kalkstenen berg in een gebied met  veel ijzererts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten