zondag 10 december 2017

Nieuws uit Schirnding en haar activiteiten

Naturbegegnungshof en Kulturbaustelle Schirnding
in het Fichtelgebirge
Terugblik en vooruitblik
                                                      winteren

Info over de nieuwe leergang  2018, de activiteiten rond dit weekend in Nederland   Subtiel kuren in Bohemen/Fichtelgebirge


Het was me een jaartje wel 2017!

Een versnellende heftige, roerende tijd  van het lossen van het niet meer gaande en het collectieve  krampachtige vasthouden van oude  verstarde structuren  die een waar materieel ‘monster’ hebben geschapen.

Een tijd van diep geraakt worden, overgangen, het onderste dat boven komt en niets meer onberoerd laat in jezelf  en in het andere omgevende.

Oude krachtplaatsen  ondergaan ook deze ogenschijnlijk giftige materialiteit waardoor de ontwikkelde subtiele kwaliteiten wegtrekken naar de omgeving.   

De keus aan jouw en mij is om je daar niet tegen te verzetten maar een juiste eigen strategie te kiezen van omgang. Immers het Scheppende heeft immer een  remedie ter plaatse en evolueert verder.

En….

Je kunt vooral ontmoeten het Nieuwe Scheppende  in het Grote Landschap naast het oude.  Het nieuwe in het landschap van  nieuwe kwaliteiten punten, nieuwe wezens , een nieuwe graal en nog veel meer!
.

Wat  kleinig Heden uit Schirnding

Nieuwe  tuinmuur
De nieuw gemaakte muur aan de basis van de berghelling en de tuin.  Meer dan drie en een halve eeuw heeft de huisberg zijn oude grens “overaard” en weggedrukt.  De oude lokale stenen lagen diep in de rand zone en zijn weer opgegraven en hebben een nieuwe plek gekregen.
In de 25 m lang muur zijn enkele geomantische snufjes toegepast als een subtiele uitstroom nis van de berg, een hellingtrap, een ontvangsteen van een luchtlaag kwaliteit een kosmisch instroom nis en een watervalletje punt 

De hoofddeur
De toegangsdeur was aan een groot onderhoud toe. De laat 19e eeuwse deur  bestaat uit twee ongelijke delen met in het  ijzeren raamwerk rozen; het oostelijke venster heeft een wit te verven roos en het kleine westelijke deel een rood te verven roos. De middenas heeft draagt bovenin  een engelfiguur.
De binnenzijde  van de deur heeft vier sloten; een ronde naar de aarde toe, een rechthoekige naar de boven in de granieten drager, een antiek kastenslot in het midden en een midden balk die rechts in de muur kan worden geschoven. Oorspronkelijk was de toegangsdeur te sluiten met deze horizontale balk die een opening heeft aan beide zijden in de muur.
De hele toegangspartij wordt in 2018 nog opgeknapt, waaronder het driedelige bordes en de granieten ornamenten van tulpen en druiven Wateralchemie aan den lijve ervaren!


Helend kuuroord water ervaren van de 'Böhmischen Bäder-Dreiecks' met haar drie bekendste kuuroorden Franzensbad, Marienbad en Karlsbad en andere Kuuroorden in de regio van West Bohemen en Fichtelgebirge

Vakantieweken in Schirnding met  Pasen, Pinksteren en in de Zomer


Voor belangstellende organiseer ik verschillende activiteiten in 2018 om de helende kwaliteiten van artesische bronnen te ervaren; drinken, (kuur)aden, sauna en op de plekken zelf zijn. Ook de vele subtiele fenomenen die samenhangen met deze kwaliteiten van de nederwereld met zijn watervuur kwaliteiten die in de ‘middenwereld’ komen en weer bovenwereld fenomenen aantrekken.

Ook kan een individueel programma worden samengesteld.


Nieuwe leergang Gaialogie  begin 2018
In 2018 start weer een eerste jaar leergang gaialogie bij voldoende belangstelling.
De leergang geeft een mogelijkheid tot persoonlijke verdieping in de interactie van jouw met  de subtiele natuur omgeving.
Het eerste jaar is een kennismaking met het werkveld en het ontdekken van je eigen subtiele waarnemingen mogelijkheden  en het tweede jaar een specialisatiejaar op basis van voorkeuren.
De nieuwe opzet is een maandelijkse bijeenkomst gebaseerd op de leergangsteksten met individuele begeleiding via Skype en een week in Schirnding.

Ook kun je kennismaken op de inspiratieavond zondagavond in Amsterdam of maandagavond in Giessenburg
Dan wel de  ervaringstocht zaterdag en zondag in Noord-Holland. Meer info zie onder.
Of maak een persoonlijke afspraak.


Tijdelijk verblijf op de hof
Wil je verblijven in het gastenverblijf dan ben je van harte welkom. Mogelijkheden zijn er voor je tijdelijk te willen terugtrekken, contemplatie, of levens bezinning. Vraag een offerte aan.  Ook mogelijkheid van grottenverblijf en kuuroorden bezoek  pelgrimage in het hoge Fichtelgebirge.Geen opmerkingen:

Een reactie posten