dinsdag 14 januari 2020

nog veel te ontdekken in het Fichtelgebirge


In het Fichtelgebirge is de berg Waldstein een begrip. De maximaal 877 m hoge berg is een markant onderdeel van het hoefijzervormige gebergte. Op de top is een kam van granietvormige steenpatronen die zo kenmerkend zijn in dit gebied. Op het hoogste punt is een uitzicht punt, de Warte. Daar kun je ervaren hoe het is om rondom te kijken en de kosmos om je heen te ervaren.
Mij interesseert vooral het spirituele gebruik van deze berg. Het hoogste uitzicht punt is gebouwd op een schaalvormige uitstulping – Schüssel genaamd- in het graniet. Geologen noemen het uitslijpingen door erosie en archeologen sluiten zich daar nog bij aan. Voor andere waarheidszoekers zijn het cultusplaatsen die de mens bewust heeft uitgeslepen in kwalitatieve steenpartijen. Bij deze berg gaat het om een oude Godinnenberg. De subtiele kwaliteiten in de ondergrond en de kosmische verbindingen maakten het tot een toplocatie.


Onlangs bezocht ik de berg weer en vond twee nog niet herkende locaties waar mooie Schüssel zich bevinden.
Deze berg werd nog heel lang door Vrouwen beheert en in de slotfase van de moedergodin cultussen kwamen ook mannen hier en heb daar nog levende herinneringen aan. In de late Middeleeuwen nam de adel de beheer functie over en werd aan de oostzijde op het meest heilige punt een slot gebouwd met kapel. Veel van dergelijke kastelen waren eigenlijk inwijdingsplaatsen waar de hoge adel -Godsmannen- haar eigen vaak nog voorchristelijke riten deden. De noordelijke volkeren zijn al zo lang bezig met de hemel kosmologie en Natuurverering dat we het in deze tijd haast vergeten zijn.

In elk geval de twee cultusstenen die ik aantrof, gaven me weer informatie over het gebruik van deze Schüssel. Ondermeer het lang zitten op een rots en georiënteerd zijn op een bepaalde hemelrichting en dat laten doorwerken en soms astraal reizen. De ene cultus zit was meer op het oosten en de ander meer op het zuiden georiënteerd.

Reeds in de oude steentijd bezochten rondtrekkende stammen dit gebied en eerden het op elk hun eigen wijze. Nu zijn het bezoekers die de plek bezoeken en zich verwonderen over de steenformaties en het uitzicht. Elke tijd haar eigen gemoed.
In deze tijd veranderd de subtiele kwaliteit ook hier. De Godin trekt zich terug in de aarde en nieuwe sferen van boven dalen in. Een plasmavormig kristal met een heel bijzondere wezens inhoud is hier al waarneembaar en contact vriendelijk.
Wil je dergelijke nieuwe energetische fenomenen ontmoeten, neem eens contact met me op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten