vrijdag 23 maart 2018

Osternbrunnenfest zingen: het voorjaar kan komen! Het voorjaar is in het Fichtelgebirge fysiek nog niet voelbaar maar wel haar voorboden. Eén daarvan is het Osternbrunnenfest dat kinderen hier vieren. Bij de dan wel kunstmatige bron bij het gemeentehuis in Schirnding verzamelden zich vanmorgen de Kindergarten kinderen en de basisschool klassen. Elke groep zingt haar liederen met als thema’s de winter die gaat, de zon die komt, het voorjaar dat aan te voelen is en natuurlijk de Paashaas . Het is Palmpasen, een week voor Pasen.  Na dit ritueel gaan een deel van de kinderen naar de kerk voor een religieus ritueel.


Singen am Osterbrunnen & Osterbrunch
Am 23.3.2018 findet um ca. 9.00 Uhr das mittlerweile traditionelle Singen am Osterbrunnen mit anschließender Osterandacht in der evangelischen Kirche statt. Danach geht´s um ca. 10.00 Uhr zum Osterbrunch in die Gemeindehalle.
Schulschluss ist für alle Klassen um 11.15 Uhr!!!

Wat doet een dergelijk Oeroud ritueel, ceremonie  met de sferen?  Ik zag ter plaatse een donker wezen in de aarde omhoog komen en boven werd ook een meer bewustere spirit wakker.  De emoties van de kinderen voeden het natuurwezen in de aarde; een donker seizoenwezen die uit  de diepte omhoog komt en de vrijgekomen emoties absorbeert. Het is geen aspect van de godin.

Ik had er met een vriend  over dit voorjaars ritueel en zei dat deze ceremonie oude krachten wakker maakt en voedt en zelfs kan creëren als het voor de eerste keer gebeurd. In dit gebied  dat een Oeroud brongebied is en naar vier richtingen vier rivieren stromen is het nu de tijd van de Bronnen feesten, die met Paashaas worden versierd, en opgehangen eieren, bloemen en dergelijke. Feestelijk om te zien. Ook de tijd van paasvuren om de oude zooi op te stoken, en rondwandelingen om de veldkrachten wakker te maken. Alles om het voorjaar uit te nodigen en het oude weg te laten gaan.

Als dergelijke jaarlijkse rituelen zouden stoppen worden de spirits boos. Net als een kind dat altijd gewend is een traktatie te  krijgen op zondag. Als dat ineens stopt gaat het reageren.  Opgebouwde krachten gaan als ze niet meer gevoed worden reageren.  Dat tref je bijvoorbeeld aan bij kerken die gesloopt of een andere functie krijgen.
Hogere krachten dienen de aanwezige krachten te vereffenen, te absorberen om rust te brengen. Dat het klaar is en daar kun je bewerken, getuigen van zijn dan wel vragen aan het bestaan. Immers we leven in een tijd dat veel van het oude teloor gaat met soms grote bijgevolge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten